Medic londonez: «Un tsunami continuu de pacienți cu Covid-19. E ca și cum o bombă le-ar fi explodat în piept»

28 Mar 2020 | scris de Monica Pavelescu

Medicii britanici se confruntă la rândul lor cu un număr mare de cazuri de infecție cu noul, declarându-și public furia împotriva celor ce nu respectă restricțiile de circulație și îndemnurile la izolare și avertizează că acest lucru va duce la noi infectări și noi decese care puteau fi prevenite, relatează CNN.

Medic londonez: «Un tsunami continuu de pacienți cu Covid-19. E ca și cum o bombă le-ar fi explodat în piept»

La începutul săptămânii, Marea Britanie a impus cele mai dure restricții de circulație de după cel de-Al Doilea Război Mondial, după ce a devenit evident că recomandările de distanțare socială nu funcționează. Între timp, chiar premierul Boris Johnson a fost testat pozitiv pentru Covid-19.

Medicii britanici se așteaptă la un val de pacienți cu Covid-19. Dr. Robert Lloyd, care lucrează la spitalul Whittington din Londra, spune că s-a întors din concediu săptămâna aceasta și a găsit spitalul complet schimbat.

”În ultimele zile, e pustiu dimineața, iar după-amiaza e efectiv plin și aproape toți pacienții sunt pozitivi pentru coronavirus”, spune el.

Virusul pare să afecteze mult mai grav oamenii în vârstă decât pe cei tineri, dar Lloyd spune că a avut pacienți de 30 de ani în stare extrem de gravă. Radiografiile arătau ”ca și cum o bombă le-ar fi explodat în piept”, spune el.

Londra se confruntă cu cu un ”tsunami continuu” de pacienți cu Covid-19, spune Chris Hopson, reprezentant al unei asociații a administratorilor de spitale. El a adăugat că spitalele di Londra și-au crescut de 5-7 ori capacitatea de îngrijire a cazurilor grave, în ultimele săptămâni, dar că și așa au probleme în a gestiona numărul tot mai mare de cazuri de coronavius.

Hopson a mai spus că pandemia de coronavirus este ”de departe cea mai mare provocare cu care s-a confruntat sistemul britanic de sănătate în istoria sa și este izbitor cum toată lumea se pregătește pentru explozia de cazuri care va urma”.

Medicul Katie Sanderson spune că a ajuns la limita suportabilului atunci când a văzut mulțimile de oameni care se plimbau într-un parc din nordul Londrei, chiar în timp ce ea discuta cu familia unui pacient cu Covid-19, în stare gravă.

”Acești oameni vor contribui la moartea cuiva peste două săptămâni, deces care altfel nu s-ar fi produs”, spune Sanderson.


Follow us on Google News