Bild. Medic german: Cine refuză vaccinul anti-Covid, să piardă dreptul la tratament în secțiile ATI

21 Dec 2020 | scris de Ioana Tomozei

Persoanele care refuză vaccinul anti-Covid nu ar trebui să aibă acces la ventilatoare sau alte măsuri de urgență dacă se îmbolnăvesc, susține un medic, membru al Consiliului de Etică din Germania, într-un interviu acordat cotidianului Bild.

Bild. Medic german: Cine refuză vaccinul anti-Covid, să piardă dreptul la tratament în secțiile ATI

"Orice om ar trebui să aibă dreptul de a refuza vaccinarea, dar și obligația de a purta un document semnat pe care să scrie «Nu vreau să fiu vaccinat».

”Vreau să cedez mijloacele de protecție împotriva Covid altor cetățeni. Doresc, în caz că mă îmbolnăvesc, să cedez patul meu de la terapie intensivă și ventilatorul destinat mie, altora””, este de părere Wolfram Henn, medic genetician.

Henn recunoaște că întrebările despre vaccin sunt justificate, dar consideră că ele trebuie lăsate în seama ”celor care chiar știu despre ce e vorba”.

”Cercetătorii din toată lumea au făcut mari compromisuri pentru a reuși dezvoltarea vaccinului, dar niciunul în privința siguranței”, spune geneticianul.

Medicul mai atrage atenția și asupra problemei conspiraționiștilor și a celor care neagă existența virusului.

”Deciziile nu ar trebui lăsate în mâna extremiștilor sau a activiștilor anti-vaccin”, făcând referire la mișcarea Querdenker, care a organizat numeroase manifestații, uneori violente, împotriva restricțiilor.

Recomand acestor alarmiști să meargă de urgență la cel mai apropiat spital și să-și expună teoriile conspiraționiste în fața medicilor și a asistentelor care ies complet epuizați din secțiile ATI supraaglomerate”, spune medicul.


CLICK - Follow us on Google News