Ministrul de Finanțe al landului german Hesse s-a sinucis din cauza presiunii create de pandemie

Trupul neînsuflețit al ministrului de Finanțe al landului german Hesse, Thomas Schäfer, a fost găsit pe calea ferată, în apropierea orașului Hochheim  pe ruta feroviară de mare viteză ce face legătura între Frankfurt și Mainz, informează Deutsche Welle.

Politicianul nu a putut fi recunoscut la fața locului, din cauza rănilor multiple, procesul de identificare fiind consemnat de Poliție.

Conform unor surse judiciare, citate de Frankfurter Allgemeine Zeitung, Schäfer a lăsat un bilet de adio în care oferă explicații gestului său.

În vârstă de 54 de ani, Schäfer făcea parte din partidul cancelarului Angela Merkel, CDU, fiind un politician activ în landul german Hesse, în care se află capitala financiară a Germaniei, Frankfurt. El era văzut drept principal favorit la ocuparea postului de premier al landului, după alegerile din 2023. 

În ultima perioadă, în calitate de ministru de Finanțe, Schäfer a avut numeroase apariții publice în care a informat cetățenii de pachetele de asistență financiară menite să-i ajute să treacă peste criza provocată de noul coronavirus.

Volker Bouffier, premierul landului Hesse, a deplâns pierderea suferită de guvernul pe care îl conduce și a declarat că în ultima perioadă Schäfer se simțea sub o continuă presiune, din cauza crizei provocate de pandemie.

”Principala lui preocupare era să se poată situa la nivelul așteptărilor imense venite din partea cetățenilor, în principal în ceea ce privește ajutorul financiar. Se pare că nu a găsit nicio cale de ieșire, iar dezamăgirea sa a fost atât de mare încât a hotărât să ne părăsească. Gestul său ne-a șocat profund”, a declarat Volker Bouffier, premierul landului Hesse.

Etichete:

Urmăriți-ne pe Google News - 3Dots Stories

________________________________________________________________

Mărturia unei supraviețuitoare a accidentului produs de Vlad Pascu: ”Dreptate ar fi ca el să facă pușcărie câți ani aveau împreună Roberta și Sebi”

Cristina I. e unul din cei trei studenți răniți în accidentul produs de Vlad Pascu în noaptea de 19 august anul trecut, în localitatea 2

De ce sunt românii așa? ”Mai bine o duceam la un cămin de copii! Și mi-a zis nevasta-mea…”

În afara dependenței pe care o aduce unora, internetul și-a dovedit utilitatea prin furnizarea unor informații utile, accesului facil la educație, cultură și cumpărături. Urmare

Turist italian șocat de mașinile scumpe din București: ”Sunt mai multe BMW-uri decât în Germania, unde le fabrică!” – video

Într-o înregistrare video postată pe TikTok, un turist italian se declară uimit de numeroasele mașini scumpe pe care le-a văzut pe străzile din capitala României.

Dănuț Lupu, despre viața în penitenciar: ”Pentru ei nu face nimeni nimic, nu-i ajută nimeni! Sunt foarte mulți din ăștia în pușcărie!”

Dănuț Lupu a vorbit în cadrul emisiunii ”Prietenii lui Ovidiu”, difuzată de Gazeta Sporturilor despre cele șase luni pe care le-a petrecut în spatele gratiilor

Cum e să meditezi copiii miliardarilor? O profesoară povestește experiența din Dubai: ”Mi-a dat 3.000 de dolari ca să-i fac temele pentru acasă”

O profesoară britanică a ales să facă o schimbare în carieră, mutându-se în Emiratele Arabe Unite, unde a oferit meditații copiilor provenind din familii extrem