Românii au luat cu asalt contul ministrului italian al Transporturilor, «încântat de lupta împotriva șmecherilor cu numere străine»

15 Dec 2018

Ministrul italan al Transporturilor, Danilo Toninelli, a lăudat rezultatele decretului care interzice rezidenților străini să circule în Italia cu mașini înmatriculate în străinătate.

Cei mai afectați de noile măsuri introduse de Noul Cod Rutier italian sunt românii rezidenți în peninsulă, mulți dintre ei au fost amendați și au rămas chiar fără mașini în ultimele două săptămâni, sau care, pentru a scăpa de aceste contravenții au blocat parcările gratuite.

Pentru Danilo Toninelli, cei care au circulat cu numere străine în Italia sunt «șmecheri» (furbetti), oficialul declarându-se satisfăcut de faptul că mulți dintre aceștia au fost amendați și mașinile lor au fost sechestrate. 

”Sunt foarte încântat să vă spun că lupta noastră împotriva șmecherilor cu numere străine oferă primele rezultate excelente. În Decretul privind siguranța am inclus, așa cum anunțasem deja, o regulă care, cu unele excepții detaliate, interzice celor care sunt rezidenți în Italia mai mult de 60 de zile să circule cu vehicule cu numere de înmatriculare străine.

De ce am vrut această măsură? Deoarece multe, prea multe persoane, în ciuda faptului că trăiesc și muncesc în Italia, prin urmare, beneficiind de toate serviciile din țara noastră, circulă cu un vehicul cu număr străin: în acest fel nu plătesc în Italia nici asigurarea, nici impozitul, nici cel puțin amenzile. Așa că evită taxele, dăunându-ne nouă tuturor și multor companii italiene oneste.

Cu noi, acești șmecheri au încetat să-și facă de cap: norma pe care am scris-o tocmai a intrat în vigoare, dar deja face diferența. Din știrile care sosesc, există multe persoane care își reglementează situația și mai multe (sunt) cele sancționate, așa cum ar trebui să fie, cu amenzi ridicate și cu sechestrarea vehiculului, ce s-ar putea transforma în confiscare.

Credem cu fermitate în importanța apărării drepturilor cetățenilor cu sabia scoasă, dar, totodată, necesitatea ca toți să respecte regulile. Numai în acest fel putem consolida cultura legalității, care se află la baza unei țări civilizate așa cum este minunata noastră Italia”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Latini și ei, românii au luat cu asalt contul de Facebook a ministrului, însă nu toate comentariile lor pot fi reproduse.

SHARE