Mircea Badea: «Dar de ce să îngenunchez? Asta înseamnă să fii antirasist? Pe bune?» 

08 Iun 2021 | scris de Anita Raicu

Despre amicalul Naționalei de pe ”Riverside“, de acum doua zile nu se vorbește prea mult, englezii învingându-ne, la limită, cu echipa a treia, dar discuţiile despre gestul jucătorilor naţionalei de a sta în genunchi, în semn de susţinere a mişcării ”Black Lives Matter“ continuă...

Mircea Badea: «Dar de ce să îngenunchez? Asta înseamnă să fii antirasist? Pe bune?» 

La fel najoritatea românilor, şi Mircea Badea s-a poziționat împotriva gestului de a sta în genunchi şi i-a lăudat pe cei doi internaţionali români, Nicolae Stanciu şi Ionuţ Nedelcearu, care au făcut notă discordantă cu restul echipei și au rămas în picioare.
 
”Eu îi susţin, sunt alături de ei. Simt nevoia să zic public pentru că au făcut cum au considerat ei. A ieşit un megascandal. Dar de ce să îngenunchez? Sunt antirasist, dar de ce să stau în genunchi pe stadioane? Asta înseamnă să fii antirasist? Pe bune? 

Cine a stabilit? Black Lives Matter. Şi ei cine sunt? Organizaţie anti-rasism. Ok, şi nu pot fi antirasist fără să îmi dea certificat organizaţia Black Lives Matter? Ei zic nu. Ei au confiscat tema antirasismului şi, dacă nu faci ce spun ei, automat eşti rasist. 

Eu despre mine cred şi am argumente că nu am nicio moleculă rasistă. Nu mă interesează ce culoare au la piele oamenii, nu a fost niciodată un factor, nu m-a interesat. Cea mai corectă definiţie a antirasismului este asta: să nu-ţi pese ce culoare are pielea oamenilor! 

Să fii rasist înseamnă să îţi pese ce culoare are lumea: să spui, ăla are culoarea aia, ăla pe aia. NU! Nu m-a interesat niciodată. N-am avut nicio problemă de comunicare, de interacţiune umană, cu oameni de toate rasele, de pe toată planeta. E valabil şi cu minorităţile sexuale. Mulţi cetăţeni şi cetăţence care aparţin unei minorităţi sexuale pot confirma asta.

Deci eu mă consider antirasist şi nu vreau să îmi zică Black Lives Matter, care e organizaţie cu scopuri politice, pe care nu o contest, dar care nu mă interesează. Poate să nu mă intereseze?! Au monopolizat ăştia tema antirasistă de pe planetă? Cum aşa ceva? Nu pot fi antirasist decât dacă facă ce spun ei? Aşa era în Uniunea Sovietică. 

Poziţia celor doi tricolori este bipedă. Sunt un mare fan al lui Nedelcearu, care a dat un răspuns plin de inteligenţă pentru fanii lui AEK, care îl contestau. Nu auzisem de el, de Stanciu mai auzisem”, a spus Mircea Badea în cadrul emisiunii sale.


CLICK - Follow us on Google News