Spania. Tobogan utilitar, închis după ce oamenii au zburat de pe el - video

13 Mai 2019 | scris de Monica Pavelescu

Toboganul abrupt, construit în orășelul spaniol Estepona (regiunea Costa del Sol), care ar fi trebuit să ofere o legătura rapidă între două străzi aflate la diferență de nivel, a fost închis la doar o zi după ce fusese dat în folosință, în urma plângerilor privind siguranţa sa în exploatare.

  • Spania. Tobogan utilitar, închis după ce oamenii au zburat de pe el - video

Jgheabul din oţel inoxidabil, lung de 38 de metri, considerat a fi cel mai lung din Spania, are un grad de înclinare care variază între 32 şi 34 de grade, iar vineri accesul publicului a fost interzis, după ce mai multe persoane au postat pe conturile sociale filmări care arată pericolul ineditului mijloc de transport, scrie The Guardian.  

Inaugurarea toboganului a fost întâmpinată cu scepticism în mediul online: ”În cât timp va muri pe el un turist beat?“, se întreabă o persoană pe Twitter, în timp ce alta spune că ”este o idee fantastică! Stomatologii îşi vor freca mâinile de bucurie“. 

”Toboganul din Estepona este o porcărie. M-am dat pe el şi m-am rănit peste tot. Am zburat doi metri şi poliţiştii au început să râdă. Nu pun şi una cu fundul meu, că e mai rău de atât“, a scris o tânără pe Twitter, postând şi imagini cu coatele julite. 

Constructorul toboganului urmează să facă o verificare amănunţită, dar a transmis că persoanele care îl folosesc trebuie să respecte instrucţiunile postate la faţa locului, care avertizează utilizatorii să stea în şezut, nu culcat, să ţină mâinile pe piept, nu pe lângă corp, şi să nu îl folosească în acelaşi timp cu alte persoane. 

”Imaginile distribuite pe reţelele sociale au fost un eveniment izolat. Peste 1.000 de persoane au folosit joi toboganul corect şi nu au fost incidente. Cu toate acestea, având în vedere situaţia creată, Consiliul a solicitat un control pentru a oferi garanţii maxime utilizatorilor“, se arată în comunicat. 

SHARE