OMS, concluzii oficiale ale echipei de investigații trimisă în China. Care este originea coronavirusului

09 Feb 2021 | scris de Monica Pavelescu

Misiunea OMS în Wuhan s-a încheiat, echipa de specialiști prezentându-și concluziile în cadrul unei conferințe de presă.

OMS, concluzii oficiale ale echipei de investigații trimisă în China. Care este originea coronavirusului

”Originea coronavirusului este animală. Cei mai probabili candidați pentru transmitere sunt liliecii sau pangolinii.

Toate datele pe care le-am colectat până acum ne conduc la concluzia că originea coronavirusului este animală”, a declarat șeful misiunii OMS din Wuhan, Peter Ben Embarek, citat de ANSA.

De aceeași părere a fost profesorul Lian Wannian, șeful echipei formate din 17 experți chinezi care au sprijinit misiunea OMS.

”Cercetările efectuate până acum asupra coronavirusului sugerează că are o origine animală, dar nu este clar specimenul gazdă”, a spus acesta, subliniind că ”liliecii și pangolinii sunt cei mai probabili candidați pentru transmitere, dar probele de coronavirus găsite la aceste specii nu sunt identice cu Sars-Cov-2".

”Nu există dovezi substanțiale ale răspândirii coronavirusului în China înainte de sfârșitul anului 2019. Și nu există dovezi că acesta a circulat în Wuhan înainte de decembrie 2019”, a spus profesorul Lian Wannian.

Misiunea de urmărire a originii COVID-19 va continua în restul lumii și nu va fi legată de nicio locație, a spus Lian Wannian, potrivit căruia China sprijină munca și acțiunea OMS.


CLICK - Follow us on Google News