Relatarea unei paciente în vârstă, care a supraviețuit infecției cu coronavirus: «Am amenințat medicii»

05 Feb 2020 | scris de Monica Pavelescu

O thailandeză în vârstă de 73 de ani s-a vindecat de coronavirus după ce a petrecut mai multe zile, în carantină, sub atenta supraveghere a medicilor, relatează Sky News.

Relatarea unei paciente în vârstă, care a supraviețuit infecției cu coronavirus: «Am amenințat medicii»

Jaimuay Sae-ung spune că a contractat virusul ucigaș în decembrie, în timpul unei călătorii în China. Imediat după ce s-a întors în Thailanda, femeia a făcut febră și a început să se simtă din ce în ce mai rău.

”Am aflat că am contractat coronavirusul abia după ce m-am întors de la spital. Am fost în stare de șoc. Eram obosită și nu mai puteam mânca” a declarat Jaimuay Sae-ung.

Pacienta a fost internată la spitalul din provincia Nakhon Pathom, unde i s-au făcut mai multe analize în urma cărora a rezultat că, într-adevăr, se îmbolnăvise cu noul virus, fiind izolată imediat în carantină.

”Nu înțelegeam de ce trebuie să rămân în camera de izolare. Am fost foarte stresată, dar copiii mi-au adus un telefon. E reconfortant că acum poți vedea chipurile celor cu care vorbești la telefon”, mai spune thailandeza.

Jaimuay Sae-ung mai povestește că la un moment dat s-a certat cu medicii și cu asistentele, amenințându-i că dacă nu o externează mai repede va depune o plângere împotriva lor.

După 10 zile de tratament, starea de sănătate a bătrânei s-a îmbunătățit, fiind externată la timp pentru a participa, alături de familie, la festivitățile cu ocazia Anului Nou Chinezesc.

”Este un caz extrem de rar. Suntem cei mai norocoși. Pur și simplu suntem foarte norocoși”, a declarat una dintre fiicele bătrânei.

Comisia națională de sănătate din China a anunțat că rata mortalității în cazul coronavirus este de 2,1% la nivel național. Cifra este mai mare în provincia Hubei, unde se află orașul Wuhan - 3,1%.

Un purtător de cuvânt al Comisiei a anunțat că 80% dintre victime aveau peste 60 de ani, iar 75% dintre victime sufereau și de o altă afecțiune.

În afara Chinei, prevalența virusului rămâne scăzută, cu 190 de cazuri raportate în peste 24 de țări, ceea ce e departe de pandemia de care se tem toți.

În timpul unei întâlniri cu oficialii de rang înalt, președintele chinez Xi Jinping a denumit epidemia "un test major pentru China și capacitatea sa de guvernare", în măsura în care economia statului asiatic începe să fie afectată.


CLICK - Follow us on Google News