Pacienţi chinezi externaţi după ce s-au vindecat de coronavirus, testaţi din nou pozitiv

27 Feb 2020 | scris de Anita Raicu

Circa 14% dintre pacienţii din provincia chineză Guangzhou infectaţi cu noul coronavirus responsabil pentru producerea COVID-19 care s-au recuperat în urma bolii şi au fost externaţi au avut din nou rezultat pozitiv la testele ulterioare, potrivit EFE.

Pacienţi chinezi externaţi după ce s-au vindecat de coronavirus, testaţi din nou pozitiv

Autorităţile sanitare chineze nu au reuşit deocamdată să stabilească de ce rezultatele testării pacienţilor au fost pozitive, deşi ei par a fi vindecaţi, şi nici dacă ei mai pot transmite virusul.

Conform unei evaluări preliminare, experţii chinezi sunt de părere că pacienţi testați din nou pozitiv nu s-au recuperat complet în urma infecţiilor pulmonare.

Ultimele criterii elaborate de Comisia Naţională de Sănătate chineză stabilesc că un pacient poate fi considerat recuperat dacă două probe consecutive de exudat faringian sau nazal dau un rezultat negativ şi tomografia computerizată nu indică leziuni pulmonare, şi de asemenea pacientul nu prezintă simptome evidente ale bolii, cum ar fi febra.

Pacienţilor externaţi li se recomandă să-şi supravegheze starea de sănătate şi să-şi limiteze activităţile exterioare timp de două săptămâni după ieşirea din spital, ei fiind de asemenea monitorizaţi în săptămânile următoare prin noi teste de coronavirus.

Conform ultimelor date comunicate de autorităţile din China, numărul infecţiilor cu noul coronavirus în această ţară a ajuns la 78.064 de persoane, din care 2.715 au decedat.


Follow us on Google News