Papa Francisc le oferă persoanelor pe care le primește în audiență poza bunicii din Iași care l-a impresionat

21 Sep 2020 | scris de Monica Pavelescu

Imaginea bunicii din Iași, întâlnită în timpul călătoriei în România în 2019, cu fața zâmbitoare și nepoţelul în brațe, l-a impresionat atât de mult pe Papa Francisc, încât acesta a cerut ca fotografia să fie tipărită, notează La Stampa.

Papa Francisc le oferă persoanelor pe care le primește în audiență poza bunicii din Iași care l-a impresionat

Astfel, imaginea respectivă, cartonată, este distribuită în aceste zile, tuturor episcopilor, conducătorilor de dicastere, colaboratorilor și oaspeților primiți în cursul audienţelor cu public de la Palatul Apostolic. Un pro memoriam menit să scoată în evidenţă importanța relației dintre tineri și bătrâni.

Fotografia, publicată anul trecut de Vatican News și tipărită acum de Lev, înfățișează o bătrână zâmbitoare, cu capul acoperit cu un batic, care-şi ţine în braţe nepoţelul de câteva luni, îmbrăcat cu o salopetă albastră.

În timp ce papamobilul trecea prin mulțime, cu ocazia întâlnirii cu tinerii și familiile, în Piața Palatului Culturii din Iași, bunica și-a ridicat nepotul deasupra barierelor pentru a i-l arăta Papei Francisc.

Suveranul Pontif a privit-o şi a fost emoționat, sentiment pe care l-a mărturisit în discursul pe care l-a rostit câteva minute mai târziu în faţa tinerilor români. 

”Termin imediat, dar nu înainte de a vă povesti o experiență pe care am avut-o înainte, când intram în piață. Am văzut o femeie în vârstă, destul de bătrână, o bunicuță care își ținea în braţe nepotul, să fi avut în jur de două luni, nu mai mult.

Când am trecut, mi l-a arătat. Avea un zâmbet complice, ca şi cum ar fi vrut să-mi spună: «Uitaţi, acum pot visa!». În acel moment m-am emoționat și nu am avut curajul să merg și s-o aduc aici, înainte voastră”, a spus Papa, renunțand la firul discursului scris pe care îl avea pregătit.

”De aceea vă spun. Bunicii visează momentul când nepoții vor merge înainte în viaţă, iar nepoții au curaj atunci când își iau rădăcinile de la bunici”, a adăuga Suveranul Pontif.

Aceleași cuvinte se regăsesc pe spatele imaginii din carton dorite de Suveranul Pontif. Conform informațiilor Vatican Insider, acesta ar fi fost şi motivul vizitei neaşteptate pe care Papa Francisc a făcut-o la sfârșitul lunii august la Editura Vaticanului.


CLICK - Follow us on Google News