Interviu cu patronul care a decis să împartă 1,6 milioane euro cu angajații săi. Nu e român!

4 Nov 2018

Inițiativa patronului unei societăți franceze îi va umple de invidie pe angajații din toată lumea!

E recomandat ca și patronii români să citească, deși, mulți nu vor înțelege absolut nimic, pentru că nu au habar de ce înseamnă oameni și viață, bunătate și plăcerea de-a face bine altora.

Pentru a sărbători cei 25 de ani de existență ai societății - Starterre, o firmă a cărei activitate se desfășoară în vânzarea de automobile în regiunea Rhône, proprietarul a decis să ofere profitul realizat în acest an - 1.6 milioane de euro - drept prime celor 103 angajați.

Jean-Louis Brissaud, patronul și directorul general al societății, a declarat jurnaliștilor de le leparisien.fr motivele care l-au îndemnat să ia această decizie.

”În societatea noastră suntem angrenați într-un management participativ. Asta înseamnă că oferim echipelor noastre multă autonomie în luarea deciziilor, e cumva ADN-ul companiei. Nu e vorba de un bonus de stimulare, este o recompensă pentru fidelitatea pe care au demonstrat-o. Au petrecut săptămâni, luni, ani din viață alături de noi, și am considerat că este important să punem în valoare acest lucru. Am decis să recompensăm toți angajații, în funcție de data angajării lor în societate, vor fi prime între 500 și 35.000 de euro”, spune Jean-Louis Brissaud.

”Am văzut că deciza noastră s-a răspândit cu viteză pe rețelele de socializare. Trăim într-o societate bazată pe comunicare, și mi se pare perfect că lumea discută de compania nostră în termeni pozitivi. Decizia a fost primită cu încântare de angajații noștri, dacă s-a întâmplat să fie și popularizată, atunci, cu atât mai bine”, mai declară Jean-Louis Brissaud.

Decizia dvs. a fost intens comentată pe rețelele de socializare. De ce credeți se vorbește atât despre ea?
 ”Decizia noastră nu e conformă cu politica care ghidează activitatea multor companii, care funcționează punând presiune pe salariații lor. Nu am inventat nimic nou, sunt deja destule alte societăți care au acționat în același mod, dar au preferat să stea în umbră. Ce doresc să subliniez este că managementul nostru, care nu pune presiune pe angajați, nu este absolut deloc incompatibil cu obținerea unor rezultate bune în afaceri”

Credeți că veți fi o sursă de inspirație și pentru alte companii?
Pozitivismul este contagios. Am primit numeroase mesaje din partea unor societăți cu care colaborăm și care ne-au declarat că ceea ce am făcut este un exemplu bun de urmat. Cu atât mai bine dacă vom fi urmați pe acest drum. Întreprinderile trebuie să remarce faptul că dacă angajații se simt bine la locul de muncă, prin ricoșeu, se vor simți mult mai bine și în viața lor. Și toată lumea are de câștigat!

SHARE