Doi piloţi s-au luat la bătaie în cabina aeronavei în zbor şi erau gata să producă o tragedie

9 Dec 2018

Avionul Iraqi Airways a decolat fără probleme de la Mashhad, în Iran, dar cei peste 150 de pasageri aflați la bord erau cât pe ce să nu ajungă niciodată la destinație - Bagdad, din cauza unei

Disputa dintre cei doi a fost generată de o controversă în ceea ce privește mâncarea, relatează AFP.

În urma asaltului utilizatorilor rețelelor de socializare, care au tratat critic și ironic incidentul, compania aviatică a fost nevoită să emită un comunicat de presă.

Într-o scrisoare adresată conducerii, consultată de AFP, copilotul explică evenimentul precizând  că, atunci când avionul era în zbor, “tonul a urcat în discuţia cu pilotul pentru că el refuza ca o stewardesă să-mi aducă masa sub pretextul că nu i-am cerut autorizaţia”.

După ce a luat el însuşi masa, a adăugat el, pilotul “a folosit un vocabular inadecvat” şi apoi l-a “lovit şi insultat, ceea ce a provocat venirea unui membru al securităţii”.

Cei doi piloți au reuşit în cele din urmă să se astâmpere și să ducă aeronava la destinație, dar odată ce aparatul de zbor a ajuns la Bagdad “pilotul mi-a adus din nou insulte şi m-a lovit”. În aceste condiţii, pledează el, “a trebuit să mă apăr”.

Iraqi Airlines anunţă că i-a suspendat pe cei doi bărbaţi şi promite că “nu vor putea scăpa sancţiunilor celor mai dure (...) precum interdicţia de a zbura pe viaţă”.

SHARE