Polonia. Mai multe vedete au fost vaccinate împotriva COVID înaintea medicilor

Autorităţile poloneze au demarat o anchetă după ce la Varşovia mai multe celebrităţi au fost vaccinate împotriva COVID-19, chiar dacă în prima etapă a campaniei de vaccinare din Polonia dozele sunt destinate exclusiv membrilor personalului medical şi familiilor lor, informează agenţia de presă PAP.

Ministrul Sănătății, Adam Niedzielski, a anunțat o inspecție detaliată în unitățile medicale legate de Universitatea de Medicină din Varşovia și că vor exista consecinţe dacă se ajunge la concluzia că în procesul de calificare pentru vaccinare a fost folosit ”criteriul privilegiului”.

Potrivit Universitatea de Medicină din Varşovia, care a administrat dozele de vaccin în cauză, 18 ”personalităţi binecunoscute în domeniul artei şi culturii” au fost vaccinate joi împotriva COVID-19.

Pe această listă, care ar fi fost convenită pentru ca personalităţile respective să devină ambasadori ai vaccinării, se află fostul prim-ministru Leszek Miller, moderatorul TV Krzysztof Materna, cântăreaţa Magda Umer şi actorii Krystyna Janda, Andrzej Seweryn, Maria Seweryn şi Wiktor Zborowski.

”Părinții mei se aflau pe lista de vaccinare, fiind în vârstă. Cum tatăl meu folosește cârje pentru a se deplasa, l-am însoțit. Doctorul care l-a vaccinat mi-a spus: «dacă tot sunteți aici și e o doză deschisă…», am profitat. Nu am simțit că am comis un act care să nu fie etic, înțelesesem că doza aceea deschisă de vaccin s-ar fi pierdut altfel”, s-a apărat actrița Maria Seweryn.

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a declarat sâmbătă că ”respectarea regulilor privind ordinea de vaccinare este o expresie a respectării normelor de solidaritate socială”'.

”Relatările din presă despre celebrităţi care s-au vaccinat şi au sărit peste rând sunt un adevărat scandal. Nu există nicio justificare pentru încălcarea regulilor. Fiecare doză de vaccin administrată prin încălcarea programului este o doză care ar fi putut merge către cei care au cel mai mult nevoie de ea”, a subliniat Morawiecki.

Polonia a înregistrat sâmbătă 6.945 de noi cazuri de COVID-19 în 24 de ore, ceea ce aduce numărul total al persoanelor infectate cu noul coronavirus la 1.312.780. Până în prezent în această ţară au murit din cauza COVID-19 un număr de 29.058 de persoane. 

Săptămâna trecută, o asistentă medicală în vârstă de 52 de ani din Varşovia a devenit primul cetăţean polonez vaccinat împotriva noului coronavirus.

Etichete:

Urmăriți-ne pe Google News - 3Dots Stories

________________________________________________________________

Mărturia unei supraviețuitoare a accidentului produs de Vlad Pascu: ”Dreptate ar fi ca el să facă pușcărie câți ani aveau împreună Roberta și Sebi”

Cristina I. e unul din cei trei studenți răniți în accidentul produs de Vlad Pascu în noaptea de 19 august anul trecut, în localitatea 2

De ce sunt românii așa? ”Mai bine o duceam la un cămin de copii! Și mi-a zis nevasta-mea…”

În afara dependenței pe care o aduce unora, internetul și-a dovedit utilitatea prin furnizarea unor informații utile, accesului facil la educație, cultură și cumpărături. Urmare

Turist italian șocat de mașinile scumpe din București: ”Sunt mai multe BMW-uri decât în Germania, unde le fabrică!” – video

Într-o înregistrare video postată pe TikTok, un turist italian se declară uimit de numeroasele mașini scumpe pe care le-a văzut pe străzile din capitala României.

Dănuț Lupu, despre viața în penitenciar: ”Pentru ei nu face nimeni nimic, nu-i ajută nimeni! Sunt foarte mulți din ăștia în pușcărie!”

Dănuț Lupu a vorbit în cadrul emisiunii ”Prietenii lui Ovidiu”, difuzată de Gazeta Sporturilor despre cele șase luni pe care le-a petrecut în spatele gratiilor

Cum e să meditezi copiii miliardarilor? O profesoară povestește experiența din Dubai: ”Mi-a dat 3.000 de dolari ca să-i fac temele pentru acasă”

O profesoară britanică a ales să facă o schimbare în carieră, mutându-se în Emiratele Arabe Unite, unde a oferit meditații copiilor provenind din familii extrem