Portugalia. Asistentă medicală decedată la două zile după ce a fost vaccinată împotriva Covid. Nu a prezentat reacții adverse

04 Ian 2021 | scris de Ioana Tomozei

Institutul Portughez de Oncologie (IPO) din Porto va desfășura proceduri pentru a determina cauzele decesului unei asistente care a fost vaccinata împotriva Covid-19 pe 30 decembrie și a murit pe 1 ianuarie, relatează Jornal de Noticias.

Portugalia. Asistentă medicală decedată la două zile după ce a fost vaccinată împotriva Covid. Nu a prezentat reacții adverse

Institutul a confirmat ”decesul subit” al asistentei, la două zile după administrarea vaccinului, dar a precizat că nu au fost observate efecte adverse, ”nu s-a raportat niciun efect secundar, nici în momentul vaccinării, nici în zilele următoare”.

Potrivit Correio da Manhã, asistenta avea 41 de ani și lucra în departamentul de pediatrie al IPO. Ea se numără printre cei 538 de lucrători medicali ai institutului care au primit vaccinul.

Cauzele exacte ale decesului, descoperite în timpul autopsiei, au relevat faptul că nu au legătură cu administrarea vaccinului.

Primele vaccinuri împotriva Covid-19 au ajuns la IPO pe 28 decembrie, ”au fost verificate și pregătite de serviciile farmaceutice și au început să fie administrate marți, 29 decembrie la 8:30 a.m.”, după cum este specificat pe site-ul oficial al institutului. 

De asemenea, se mai precizează că aproximativ 95% dintre profesioniști au răspuns favorabil la vaccinarea care se face în mod voluntar și gratuit în Portugalia.


CLICK - Follow us on Google News