Povestea Nataliei, o fetiță adoptată care are de fapt 22 de ani

26 Sep 2019 | scris de Anita Raicu

O poveste adevărată, dar care poate sta la baza oricărui scenariu de film, s-a petrecut în Statele Unite - o americancă, mamă a trei copii, acuzată că și-a abandonat fiica adoptată se apără spunând că Natalia, cea pe care o credea o fetița de 6 ani, este, de fapt, o tânără de 22 de ani, sociopată, care a încercat de mai multe ori să o omoare, relatează Daily Mail.

Povestea Nataliei, o fetiță adoptată care are de fapt 22 de ani

Kristine Barnett, care a publicat mai multe cărți despre parenting, și fostul ei soț, Michael, au adoptat-o pe Natalia în 2010. Acum sunt acuzați că, trei ani mai târziu, au lăsat-o singură într-un apartament închiriat și s-au mutat în Canada

Povestea Nataliei, bate filmul. Ea ar fi ajuns în SUA din Ucraina în 2008, printr-un program de adopţii. Prima familie care a adoptat-o a abandonat-o, iar, în 2010, soții Barnett, care au și alţi copii adoptaţi, fără să cerceteze în amănunt cazul ei au primit-o în familia lor, mișcați fiind și de faptul că ”fetița” de 6 ani avea probleme medicale și dificultăți de vorbire.

La scurt timp după adopție, Kristine a observat că Natalia avea menstruație, vocabularul unei adolescente și prefera compania adulților. Natalia a fost supusă unor teste de densitate osoasă și alte examene care au dovedit că ”fetița” de 6 ani avea cu cel puțin 14 ani în plus.

Mai mult, Kristine Barnett spune că Natalia a încercat să o otrăvească, a împins-o într-un gard electric şi a ameninţat că-i va ucide ceilalţi copii în somn. De asemenea, Natalia ar fi stropit cu sânge oglinzile din casă şi ar fi încercat să se arunce în fața unei mașini.

Pentru a încerca să țină sub control tulburările psihiatrice ale Nataliei, părinții adoptivi au internat-o într-o clinică pentru a fi ajutată. Ulterior ei au cerut instanței ca data nașterii din documente să fie modificată. În iunie 2012, un judecător din Indiana a fost de acord ca vârsta ei să fie modificată de la 8 la 22 de ani, iar Natalia a primit tratamente medicale care pot fi prescrise doar adulților.

Invocând aceste probe, Kristine susține că ea și familia ei au fost victimele unei înşelătorii elaborate, în care Natalia s-a dat drept fetiţă pentru a profita de acest statut.

În 2012, familia Barnett s-a mutat în Canada, dar fără Natalia. S-a asigurat însă, că aceasta nu va duce lipsă de nimic.

Când Natalia a ieşit din spital, în august 2012, familia Barnett nu a mai dorit-o şi i-a închiriat un apartament. Cei doi soți nu au crezut niciodată că au comis o ilegalitate, pentru că, în mod oficial, Natalia fusese declarată o persoană adultă.

Autorităţile au ajuns la altă concluzie, după ce Natalia a ajuns în atenția altor părinți adoptatori. Astfel, Michael şi Kristine au fost puşi sub acuzare pentru abandon și neglijarea unei persoane aflate în dificultate.

Poliția susține că cei doi foști soți au lăsat-o pe Natalia să se descurce singură timp de aproape 3 ani, în condițiile în care suferă de nanism. ”Fetița” a ajuns în situații dificile în această perioadă și chiar a riscat evacuarea, pentru că nu și-a plătit chiria.

Michael şi Kristine, care între timp au divorţat, sunt în fața unui proces care se anunță foarte interesant. Până la urmă, Natalia, care pretinde că este o fetiță neajutorată, va trebui să explice cum s-a descurcat singură o perioadă atât de lungă de timp.