Premierul Irlandei, medic, se întoarce în spital pentru a ajuta în criza provocată de coronavirus

05 Apr 2020 | scris de Anita Raicu

Leo Varadkar, premierul Irlandei, a decis sa se reîmtoarcă la profesia de medic gemeralist și va lucra o tură pe săptămână pentru a ajuta cadrele meicale in perioada pandemiei de coronavirus, scrie Reuters.

Premierul Irlandei, medic, se întoarce în spital pentru a ajuta în criza provocată de coronavirus
Leo Varadkar, premierul Irlandei

Înainte de a deveni politician, Varadkar a practocat timp de sapte ani medicina pierzându-și dreptul de liberă practică în 2013. El s-a reinscris în registrul medicilor irlandezi în luna martie și și-a oferit serviciile pentru o zi pe săptămână în domenii care se încadrează în aria sa de expertiză.

”Mulți membri ai familiei sale și mulți dintre prietenii săi lucrază în sistemul medical. El a dorit să ajute, chiar dacă într-o mică măsură”, a precizat un purtător de cuvânt al premierului irlandez.

Luna trecută, ministrul irlandez al Sănătății, Simon Harris, a lansat o campanie de recrutare de personal în sistemul sanitar, absolut necesar pentru a putea face față solicitărilor din timpul pandemiei de coronavirus, cu mesajul: "Țara voastră are nevoie de voi".

Potrivit Irish Times, Varadkar ajuta în derulearea evaluărilor făcute telefonic a persoanelor care prezintă simpome de infectare cu noul coronavirus.

Premierul Irlandei face parte dintr-o familie de cadre medicale. El este fiul unui doctor și al unei asistente, partenerul său de viață, două surori precum și soții acestora lucrează toți în sistemul sanitar.


Follow us on Google News