Premierul Irlandei, medic, se întoarce în spital pentru a ajuta în criza provocată de coronavirus

05 Apr 2020 | scris de Anita Raicu

Leo Varadkar, premierul Irlandei, a decis sa se reîmtoarcă la profesia de medic gemeralist și va lucra o tură pe săptămână pentru a ajuta cadrele meicale in perioada pandemiei de coronavirus, scrie Reuters.

Premierul Irlandei, medic, se întoarce în spital pentru a ajuta în criza provocată de coronavirus
Leo Varadkar, premierul Irlandei

Înainte de a deveni politician, Varadkar a practocat timp de sapte ani medicina pierzându-și dreptul de liberă practică în 2013. El s-a reinscris în registrul medicilor irlandezi în luna martie și și-a oferit serviciile pentru o zi pe săptămână în domenii care se încadrează în aria sa de expertiză.

”Mulți membri ai familiei sale și mulți dintre prietenii săi lucrază în sistemul medical. El a dorit să ajute, chiar dacă într-o mică măsură”, a precizat un purtător de cuvânt al premierului irlandez.

Luna trecută, ministrul irlandez al Sănătății, Simon Harris, a lansat o campanie de recrutare de personal în sistemul sanitar, absolut necesar pentru a putea face față solicitărilor din timpul pandemiei de coronavirus, cu mesajul: "Țara voastră are nevoie de voi".

Potrivit Irish Times, Varadkar ajuta în derulearea evaluărilor făcute telefonic a persoanelor care prezintă simpome de infectare cu noul coronavirus.

Premierul Irlandei face parte dintr-o familie de cadre medicale. El este fiul unui doctor și al unei asistente, partenerul său de viață, două surori precum și soții acestora lucrează toți în sistemul sanitar.


CLICK - Follow us on Google News