Un preot italian s-a sacrificat renunțând la aparatul de respirat pentru o persoană mai tânără, pe care nici n-o cunoștea

23 Mar 2020 | scris de Monica Pavelescu

Avem nevoie de speranță, de încredere în faptul că în spatele egoismului fiecăruia dintre noi se află umanitatea, dorința de a-i ajuta și pe ceilalți. 

Un preot italian s-a sacrificat renunțând la aparatul de respirat pentru o persoană mai tânără, pe care nici n-o cunoștea
Preotul Giuseppe Berardelli, din Casnigo (Bergamo)

Actele de eroism nu sunt acum la vedere, ci sunt ascunse în spatele temerilor și fricilor noastre de zi cu zi. Cadrele medicale din toată lumea luptă până la cote extreme pentru a salva cât mai multe vieți omenești, în unele cazuri cu sacrificiul propriei vieți.

Tot despre un sacrificiu este vorba și în acest articol, cel făcut de un preot italian în etate care a ales să ofere aparatul de respirație artificială de care avea nevoie, unei alte persoane, mai tinere, relatează tgcom24.mediaset.it.

Numele preotului în vârstă de 72 de ani care a făcut acest gest este Giuseppe Berardelli, din Casnigo (Bergamo). El fusese depistat cu coronavirus și comunitatea parohială strânsese bani și îi cumpărase dispozitivul care îl ajuta să respire. 

Numai că Giuseppe Berardelli a renunțat să folosească aparatul, dându-și viața pentru a-l ceda unei alte persoane bolnave, mai tinere, pe care nici măcar nu o cunoștea. . 

”Don Giuseppe s-a sacrificat ca un adevărat preot. Sunt profund emoționat de faptul că el, protopopul din Casnigo, a renunțat din proprie voința la aparat, pentru a-l oferi cuiva mai tânăr”, a declarat managerul azilului de bătrâni San Giuseppe.


CLICK - Follow us on Google News