Putin l-ar fi avertizat pe Bush cu două zile înainte de 11 septembrie 2001

06 Sep 2019 | scris de Monica Pavelescu

Vladimir Putin l-a avertizat pe fostul său omolog american, George W. Bush, asupra unui iminent atac terorist, cu două zile înainte de producerea atentatului din 11 septembrie 2001, susține un fost analist CIA.

Putin l-ar fi avertizat pe Bush cu două zile înainte de 11 septembrie 2001

Episodul este evocat în cartea publicată în această săptămână de George Beebee, fost analist CIA, vicepreședinte și director de studii la Center for the National Interest - ”Capcana rusească: Cum războiul nostru din umbră cu Rusia s-ar putea transforma într-o catastrofă nucleară”.

Deși se cunoaște de ani buni că Moscova a anunțat administrația de la Washington cu privire la un posibil atac – oficiali din serviciile rusești menționând acest aspect la scurt timp după 11 septembrie - cartea publicată de Beebee sugerează că avertismentul nu s-a limitat doar la schimbul de date între serviciile de informații ale celor două puteri, ci chiar că președintele George W. Bush a fost avertizat de Putin personal, scrie Russia Today.

Conform sursei citate, Vladimir Putin l-a sunat pe George Bush, cu două zile înainte de producerea atentatului, avertizându-l că serviciile de informații rusești au identificat semnale clare privind o campanie teroristă în demarare, ”ceva aflat de mult timp în pregătire” în Afganistan.

În plus, liderii politici americani au fost avertizați de spionii britanici, dar și CIA și FBI au atras atenția asupra pericolului unor atacuri teroriste.