Pilotul lui Putin, dezvăluiri despre călătoriile liderului de la Kremlin - video

09 Sep 2019 | scris de Monica Pavelescu

Vladimir Fedoruşkin, fostul comandant al aeronavei prezidenţiale ruse a povestit la postul de televiziune NTV despre obiceiurile liderului de la Kremlin în timpul călătoriilor sale în ţară şi străinătate.

Pilotul lui Putin, dezvăluiri despre călătoriile liderului de la Kremlin - video

Avionul prezidenţial rus este un Iliuşin Il-96-300PU cu patru motoare, modificat pe scară largă, cu un nivel ridicat de confort şi siguranţă. Aeronava prezidentială a costat 430 de milioane de euro şi este un adevarat palat zburător de un lux incredibil. Toaleta este placată cu aur, există dormitor cu un pat imens, sală de conferinţe, de fitness şi bucătărie.

Potrivit fostului comandant al avionului prezidenţial rus, bucătăria este situată la primul etaj de unde o stewardesa specială vine şi îi serveşte masa lui Vladimir Putin.

Mâncarea servită lui Vladimir Putin în timpu călătoriilor sale este pregătită cu mult timp în avans, toate vasele fiind pregătite și livrate la bord în cutii închise. În timpul vizitelor preşedintelui în străinătate, personalul care se ocupă de hrana şefului statului călătoreşte în avans în ţara de destinaţie, cumpără produse de acolo şi pregăteşte mesele pentru întoarcere.

Pilotul a povestit că au fost cazuri în care liderul de la Kremlin nu a fost mulţumit de mâncarea ce i-a fost oferită. El spune că , în general, liderii ţării mănâncă foarte puţin în timpul zborurilor, asta dacă nu este vorba de călătorii lungi.

Fostul comandant al aeronavei prezidenţiale a mai relatat şi despre un zbor în condiţiile meteorologice extreme, cu vânt puternic, cu Vladimir Putin la bord, pe ruta Moscova - Sankt Petersburg.

”Vremea la Moscova şi Sankt Petersburg era foarte proastă pentru zbor, cu un vânt lateral, violent. Dar am decolat. Şi la o înălţimea de 5-6 metri, ne-am găsit pomenit în inima unei turbulenţe puternice.

La Sankt Petersburg ploua, apa era aproape pe pistă. Şi avem o manşă care se rotea doar la o treime, pentru virajul pe care trebuia să-l facem la aterizare ", a spus Fedorushkin.

În ciuda condiţiilor meteo dificile, avionul prezidenţial rus a aterizat pe aeroportul din Sankt Petersburg, Pulkovo. Putin l-a chemat apoi pe Vladimir Fedoruşkin în biroul său şi l-a întrebat ce s-a întâmplat, îşi aminteşte pilotul. ”Desigur, a fost neplăcut. Probabilitatea de a ieşi de pe pista era de 90% ", a recunoscut comandantul.