Vladimir Putin ar avea o fiică de 17 ani cu o fostă menajeră, devenită între timp multimilionară

28 Noi 2020 | scris de Anita Raicu

Media din Rusia face vâlvă anunțând că Vladimir Putin ar putea fiicei de 17 ani a unei milionare din Sankt Petersburg, pe vremuri doar o simplă menajeră...

Vladimir Putin ar avea o fiică de 17 ani cu o fostă menajeră, devenită între timp multimilionară

Yelizaveta Vladimirovna Krivonogikh ”seamănă izbitor cu președintele rus”, scrie site-ul de investigații Proekt.

Mama ei, Svetlana Krivonogikh (în imagine), are o companie care deține acțiuni la Rossiya Bank, care a fost sancționată de Occident după anexarea Crimeei în 2014, pentru legăturile sale cu elita politică a Rusiei.

Proekt estimează că valoarea totală a proprietăților și activelor comerciale cunoscute deținute de Krivonogikh în Moscova, Sankt Petersburg și stațiunea Soci s-ar ridica la 7,7 miliarde de ruble, adică 102 milioane de dolari.

Relația lui Putin cu Krivonogikh ar fi început în anii '90, înainte ca acesta să devină președinte, Proekt spunând că a obținut informația de la două surse apropiate.

Ea a lucrat ca menajeră și a locuit într-un apartament banal înainte de a se muta în una din cele mai luxoase reședințe din din Sankt Petersburg. Relația s-a încheiat, probabil, ”aproape de finalul ultimului deceniu”.

Publicația citată spune că a obținut copii ale documentelor - probabil un certificat de naștere - în care tatăl adolescentei este identificat doar cu patronimicul ei - Vladimirovna.

Un software de recunoaștere facială ar fi arătat o asemănare de 70,44% între Putin și tânăra Krivonogikh și o potrivire de 75%.

Proekt a anunțat că nu va publica imagini cu Yelizaveta Krivonogikh, care s-a născut în 2003 și ar fi trăit sub un nume de familie diferit în ultimii ani. Adolescenta și-ar fi șters fotografiile care îi arătau fața de pe conturile sociale.

De asemenea, publicația spune că Svetlana Krivonogikh a promis că îl va contacta pe corespondentul său, dar nu a făcut-o niciodată, iar acesta nu a mai reușit să ia legătura cu ea.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că a fost întrebat anterior despre Krivonogikh, dar că nu știe nimic despre ea.

”Da, am fost întrebat despre acest nume, dar nu am auzit niciodată nimic despre el și nu știu nimic”, a declarat pentru presă Peskov, în urma materialului publicat miercuri de Proekt.

”Este pentru prima dată când aud de o astfel de femeie și nu vă pot spune nimic despre asta”, a adăugat el.

Putin, care a divorțat din 2013, a evitat în repetate rânduri să confirme sau să infirme zvonurile potrivit cărora ar fi tatăl endocrinologului Maria Vorontsova și al managerului Katerina Tikhonova.


CLICK - Follow us on Google News