Rusia a testat o nouă rachetă —  'Avangard', cu o viteză de 27 de ori mai repede decât cea a sunetului - video

27 Dec 2018

Putin a anunțat în martie că Rusia dezvoltă o serie de noi arme inovatoare, inclusiv sistemul Avangardc- rachete hipersonice ce pot lovi ținte din întreaga lume și pot evita sistemele antirac

O racheta ce transporta vehiculul hipersonic de reintrare Avangard a fost lansată de la baza Dombarovskiy din zona Munților Urali și a lovit cu succes o țintă aflată la aproximativ 6.000 de kilometri depărtare, în poligonul Kura din Peninsula Kamchatka, în Orientul Îndepărtat rus, a anunțat miercuri Kremlinul, potrivit agenției The Associated Press.

”Vehiculul hipersonic de reintrare Avangard, al sistemului de rachete testat recent de Rusia, a atins o viteză de 27 de ori mai mare decât cea a sunetului, astfel că noua armă este esențialmente imposibil de interceptat de sisteme antirachetă”, a declarat vicepremierul rus Yuri Borisov.

Borisov a adăugat că noua armă "face inutile sistemele de apărare antirachetă".

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a urmărit testul din incinta unui complex militar din Moscova, și care l-a caracterizat drept ”o mare victorie”.

Ministerul Apărării din Rusia a anunțat că sistemul de rachete Avangard va deveni operațional începând din, un nou regiment special urmând a fi constituit.

SHARE