«Oricum ar fi, e de rău!». Raportul americanilor despre OZN nu evidențiază existența extratereștrilor, dar nici nu o exclude

04 Iun 2021 | scris de Cristina Romanescu

Informații din raportul Grupului de lucru asupra Fenomenelor Aeriene Neidentificate - UAP, au fost publicate în avans de New York Times, CNN și Washington Post, dar media americană semnalează că există un aspect care îi neliniștește pe responsabilii din serviciile de informații ale SUA.

«Oricum ar fi, e de rău!». Raportul americanilor despre OZN nu evidențiază existența extratereștrilor, dar nici nu o exclude

Deși nu este de așteptat ca raportul să confirme sau să infirme existența extratereștrilor, simplul fapt că agențiile de informații din SUA urmează să admită existența incidentelor reprezintă o schimbare remarcabilă în atitudinea cu care oficialii SUA tratează acest fenomen.

Guvernul american a fost mult timp reticent să dezvăluie informații privind numeroasele semnalări ale obiectelor zburătoare neidentificate întâlnite de piloți militari în zone neidentificate.

Schimbarea de abordare vine în urma presiunii exercitate de membrii Congresului american, care au determinat Pentagonul și Comunitatea de Informații a SUA să admită un adevăr inconfortabil: anume, că aceste fenomene reprezintă o potențială amenințare de securitate care, pur și simplu, nu poate fi explicată.

UAP, de la Unidentified Aerial Phenomena (fenomene aeriene neidentificate) este denumirea utilizată în prezent de oficialii guvernamentali din SUA, într-un efort de a înlocui arhicunoscutul acronim UFO/OZN, care desemnează "obiectele zburătoare neidentificate".

Grupul de lucru a fost constituit de guvernul american iar raportul desecretizat va fi prezentat Congresului spre finalul acestei luni.

Mulți oameni speră în dovezi vizuale privindu-i pe omuleții verzi, ceea ce, aproape sigur, nu va fi cazul cu acest raport, spune un consilier din Legislativul american, citat de CNN.

Surse guvernamentale menționate de cele trei instituții de presă au conturat următorul set de concluzii din raport:

- dintre cele peste 120 de incidente UAP/OZN semnalate în ultimele două decenii, majoritatea au fost raportate de personalul din Marina militară a SUA, US Navy. Unele rapoarte au implicat militari străini.

- trei surse consultate de CNN afirmă că raportul nu exclude activitatea extraterestră ca posibilă explicație în unele din cazurile UAP/OZN.

- pe de altă parte, nu există dovezi că fenomenele aeriene observate de piloții US Navy în ultimii ani erau nave spațiale extraterestre

Surse din spionajul american, citate de New York Times, afirmă că tehnologia experimentală a puterilor rivale, precum Rusia sau China, ar putea fi la originea unora dintre fenomenele raportate.

Oficialii serviciilor de informații americane sunt îngrijorați de implicațiile pe care o astfel de explicație o are asupra securității naționale a SUA.Schimbarea de abordare față de fenomenul OZN, forțată de Congresul SUA

Membru al Congresului: Oricum ar fi, e de rău

"Senzația pe care am avut-o în timpul sesiunilor de informare la care am participat a fost că nimeni nu știa ce e de făcut cu aceste lucruri.

Nu este prevăzută o politică anume și de aceea există o asemenea ezitare de a aborda problema.

Însă, oricum, este tulburător.

Sunt extratereștrii? Sunt adversarii sau e altcineva cu aceste capacități, care depășesc cu mult ce avem noi la dispoziție, capacitatea noastră de a înțelege, urmări sau contracara?

Oricum ar fi, e de rău", a declarat republicanul Michael Waltz, membru al Comitetului pentru Servicii Armate al Camerei Reprezentanților. 


CLICK - Follow us on Google News