Reacţia cerşetoarelor românce umilite de olandezi: «Măcar dacă ar face asta zilnic» - video

19 Sep 2020 | scris de Monica Pavelescu

Mai mulţi suporteri olandezi ai echipei PSV Eindhoven au fost condamnaţi de o instanţă spaniolă, care a considerat că în urmă cu patru ani au umilit mai multe cerşetoare originare din România, la Madrid.

Reacţia cerşetoarelor românce umilite de olandezi: «Măcar dacă ar face asta zilnic» - video

Autorităţile spaniole s-au autosesizat după apariţia imaginilor, iar ceea ce părea iniţial să ducă cel mult la o amendă a ajuns să-i coste pe fanii olandezi trei luni de închisoare.

Și chiar mai mult de atât, scandalul a fost pe cale să producă atunci un conflict diplomatic între autorităţile spaniole şi cele olandeze. 

În cele din urmă, ambasada Olandei la Madrid, conducerea clubului de fotbal, dar şi diverse oficialităţi olandeze şi-au cerut scuze în numele fanilor şi au promis găsirea vinovaţilor pentru deferirea lor justiției.

Prezenți la Madrid pentru a urmării un meci de fotbal al echipei favorite, fanii olandezi au întâlnit un grup de cerşetoare originare din România şi s-au distrat pe seama lor.

Suporterii le-au cerut femeilor să facă flotări pentru câţiva euro, iar acestea s-au supus fără să protesteze. 

La fel de revoltător a fost, în opinia magistraţilor spanioli, faptul că olandezii au aruncat bere, dar şi bani în direcţia femeilor. 

În faţa judecătorului, fanii lui Eindhoven şi-au recunoscut vinovăţia şi şi-au exprimat regretul pentru fapta lor. Pentru asta, au beneficiat de clemenţă pedeapsa iniţială de un an de închisoare a fost redusă la trei luni de închisoare, potrivit Europa Press.

În plus, fiecare dintre cerşetoare ar urma să primească suma de 1.500 de euro.

”Nu a fost niciodată intenţia noastră conştientă de a nu respecta sau umili aceste femei. Regretăm profund şi dorim să oferim cele mai sincere scuze, sperând că vor putea să le accepte”, se menţionează în scrisoarea trimisă de avocaţii olandezilor.

În schimb, cerşetoarele originare din România susţin că nu s-au simţit niciun moment umilite de olandezi.

Mai mult, atunci când au fost intervievate de jurnaliştii spanioli de la El Mundo, au spus că şi-ar dori să mai aibă şi cu alte ocazii astfel de experienţe, dacă asta înseamnă să primească bani.

”Dacă ne-ar umili aşa în fiecare zi ce bine ar fi! Am câştigat mai mulţi bani atunci decât într-o lună. Oamenilor li se poate părea ruşinos, dar la ce bani am făcut atunci, cei opt copii ai mei vor fi recunoscători. Sper să mai vină!”, a spus una dintre femei.

Aceasta a mai afirmat că în ziua respectivă a strâns 40 de euro numai de la suporterii olandezi.


CLICK - Follow us on Google News