Restricții drastice în Anglia: baruri închise la ora 22, stadioanele, fără spectatori, amenzi de 200 de lire sterline, armata va putea interveni

22 Sep 2020 | scris de Anita Raicu

Premierul britanic Boris Johnson a anunțat un nou plan de restricții în Anglia, în contextul creșterii îngrijorătoare a cazurilor de infectare cu noul coronavirus din Regatul Unit.

Restricții drastice în Anglia: baruri închise la ora 22, stadioanele, fără spectatori, amenzi de 200 de lire sterline, armata va putea interveni

Toate barurile, terasele și restaurantele din Anglia se vor închide la ora 22:00, ora locală, începând de joi, 24 septembrie.

Totodată, angajații și clienții din retail sau industria ospitalității vor fi obligați să poarte măști în interiorul localurilor, cu excepția momentelor în care consumă mancare sau băuturi.

Mai mult, angajații care pot lucra de acasă au fost încurajați să o facă încă de mâine, transmite Daily Mail.

De asemenea, de luni nunțile vor putea fi organizate cu cel mult 15 invitați, iar cei care sperau la reîntoarcerea parțială pe stadioane la 1 octombrie vor mai avea de așteptat, pentru că măsura a fost suspendată.

Amenda pentru persoanele care se adună în grupuri mai mari de șase persoane sau care nu poartă masca de protecție se va majora la 200 de lire sterline, la prima abatere, iar poliția va avea posibilitatea de a cere ajutorul armatei regale în încercarea de a impune noile restricții.

Noile restricții din Anglia ar putea dura 6 luni
Boris Johnson a declarat că Marea Britanie este "la un punct de cotitură periculos" în lupta cu SARS-CoV-2, motivând astfel noile restricții anunțate.

Premierul a mai spus că, dacă nu se vor face progrese palpabile în următoarele săptămâni, măsurile ar putea rămâne în vigoare chiar și jumătate de an, ceea ce, consideră publicația Daily Mail, pare a distruge speranțele unui Crăciun normal.

Prim-ministrul nu s-a ferit să precizeze că, în cazul în care noile planuri nu vor ține situația sub control, își rezervă posibilitatea de a "mări puterea de foc".

Conform sursei citate, unii experți consideră că restricțiile nu sunt suficient de dure, după ce principalul consilier științific, Sir Patrick Vallance, a declarat zilei de ieri că Regatul Unit ar putea ajunge în octombrie la 50.000 de noi cazuri de coronavirus pe zi și 200 de decese, dacă nu se schimbă direcția.

Marea Britanie a raportat 4.368 de îmbolnăviri și 11 decese pe 21 septembrie 2020.


CLICK - Follow us on Google News