O româncă de 19 ani i-a smuls ceasul de la mână unui fost primar al Madridului 

15 Iun 2020 | scris de Monica Pavelescu

Incidentul a avut loc în cursul zilei de joi, 11 iunie, pe o stradă din Madrid situată în cartierul Fuencarral-El Pardo.

O româncă de 19 ani i-a smuls ceasul de la mână unui fost primar al Madridului 
José María Álvarez del Manzano, fost primar al Madridului

Potrivit comunicatului Poliţiei, José María Álvarez del Manzano, fost primar al Madridului, acum în vârstă de 82 de ani, se plimba pe stradă atunci când a fost abordat de o tânăra de 19 ani de naţionalitate română, relatează La Vanguardia

Tânăra l-a rugat pe fostul edil să o îndrume către o biserică din zonă şi i-a cuprins încheieturile mâinilor cu ambele palme, mimând pioşenia. În realitate, românca a întreprins o metodă de tâlhărie cunoscută sub numele  ”hurto cariñoso” (furtul cu afecţiune) şi a vizat ceasul fostului demnitar.

José María Álvarez del Manzano a încercat să se opună, însă tânăra l-a bruscat, i-a smuls ceasul, l-a împins, făcându-l să cadă pe trotuar și apoi a fugit.

Fostul primar a fost rănit uşor la încheietura mâinii stângi, dar a refuzat spitalizarea.

Ceasul a fost găsit câteva minute mai târziu de către angajaţii serviciului de salubrizare, abandonat lângă un tomberon.

Femeia a fost imobilizată la câteva sute de metri distanţă.

Fostul primar le-a declarat poliţiştilor că românca era aşteptată de complicii aflaţi într-un autoturism din apropiere, dar că "retragerea" i-a fost blocată de o autospecială de la Salubritate care a parcat chiar atunci în zonă. 

José María Álvarez del Manzano a deţinut funcţia publică între 1991 şi 2003, fiind considerat unul dintre cei mai populari primari ai Madridului din istorie.


CLICK - Follow us on Google News