Italia. O româncă, cu fiica grav bolnavă, discriminată de vecini în Genova: «Ne acuză că îi infectăm cu coronavirus»

22 Apr 2020 | scris de Monica Pavelescu

O româncă rezidentă în Italia, în Bergamo, este nevoită să treacă prin momente grele, după ce fiind nevoită să stea în Genova pentru o anumită perioadă, pentru că fiica ei e grav bolnavă, vecinii o acuză că îi infectează cu coronavirus.

Italia. O româncă, cu fiica grav bolnavă, discriminată de vecini în Genova: «Ne acuză că îi infectăm cu coronavirus»

Andreea este de 15 ani în Italia, este măritată cu un italian, alături de care are două fiice. Familia este greu încercată după ce uneia dintre fete, Irene, i-a fost descoperită o tumoare pe creier.

"Fiica mea este bolnavă și mă aflu la Genova cu ea pentru că are nevoie de tratament: lumea ne tratează ca niște leproase și ne simțim discriminate", spune, revoltată, românca.

Femeia a povestit pentru publicația italiană Bergamo News situația ingrată prin care trece, alături de fata ei.

"La sfârșitul lunii ianuarie, fiica mea Irene și-a dat seama că nu mai poate vedea cu ochiul stâng. După mai multe examene medicale, din păcate, am descoperit că era vorba despre o tumoare pe creier.

În urma confirmării diagnosticului, am început să ne informăm pentru a găsi unitatea spitalicească cea mai specializată în acest tip de patologii și, astfel, ne-am adresat spitalului Gaslini din Genova.

În data de 4 februarie a fost internată, iar pe 12 februarie a fost supusă intervenției chirurgicale pentru a elimina 80% din tumoare. A durat 13 ore pe care le-am trăit cu foarte mare anxietate și îngrijorare.

Operația a fost reușită din punct de vedere tehnic, dar după ce au dus-o la Terapie Intensivă, la ora 1:00 noaptea ne-au anunțat că fiica noastră rămăsese paralizată cu jumătate din corp, nu putea mișca brațul și piciorul drept, iar medicii se temeau că avea o hemoragie. În urma verificărilor efectuate ulterior, hemoragia a fost infirmată", spune Andreea.

Cu ajutorul terapiei, paralizia a cedat Irene își poate folosi atât cu brațul, cât și cu piciorul drept. Vorbește și râde. Doar că lupta cu boala teribilă nu s-a terminat. Fetița de numai 12 ani va mai fi supusă unei operații pentru a elimina și ceea ce a mai rămas din tumoare, și în următoarele 12-18 luni va trebui să suporte și un tratament de chimioterapie.

"Am rămas la Genova cu ea. Alături de noi au venit și sora mea cu fiica ei și fetița mea cea mai mică, Veronica. Între timp, soțul meu care are o măcelărie lucrează în perioada asta 13 ore pe zi", povestește românca.

În condiții normale, suferința unei familii atât de greu încercate ar produce emoție și solidaritate, dar acum, în plină pandemie de coronavirus, lucrurile stau cu totul altfel...

"Locuiesc în chirie la Genova Nervi, într-o casă aproape de spital pentru a putea ajunge cu ușurință la Irene. Pe lângă grijile pentru problemele de sănătate ale fiicei sale, sunt nevoită să suport și comportamentul vecinilor, care ne tratează ca niște leproase din Bergamo din cauza pandemiei de coronavirus.

Ne-au trimis acasă poliția și carabinierii, ne spun că le facem scârbă și că trebuie să plecăm, că vor face tot ce le stă în putință pentru a ne face să plecăm din oraș.

O doamnă mi-a spus că nu o interesează deloc de problemele de sănătate ale fiicei mele, iar doi polițiști ne-au rugat să ne punem în pielea localnicilor, gândindu-ne cum am trăi noi știind că o familie infectată cu coronavirus din Genova vine la Bergamo.

Dar noi nu suntem infectați, ne aflam aici deja când au fost introduse măsurile de restricție și nu am fugit de acolo pentru a merge la o casă de vacanță când a fost impusă carantina", spune cu amărăciune Andreea.

Româna spune că s-ar întoarce fără să stea pe gânduri la Bergamo, doar că pentru o perioadă îi este imposibil.

"M-aș întoarce bucuroasă la Bergamo pentru că iubesc orașul și îmi lipsește ca aerul. Sunt de origine română, dar trăiesc acolo de 15 ani, sunt măritată cu un bărbat din Bergamo și avem o familie frumoasă. Felul în care suntem tratați la Genova îmi provoacă foarte multă durere.

Nu am cerut nimic nimănui, plătesc 800 de euro de chirie în fiecare lună și aș vrea doar să nu fiu discriminată. Cred că este nevoie să discutăm despre problema asta, e greșit să tăcem", a mai spus românca.


CLICK - Follow us on Google News