Italia. Armata a instituit carantină totală în mai multe blocuri locuite de români: nimeni nu intră, nimeni nu iese!

25 Iun 2020 | scris de Monica Pavelescu

O stare de alertă a fost instituită în localitatea Mondragone, provincia Caserta, din Italia, după izbucnirea unui focar de infectare cu noul coronavirus în cinci blocuri ocupate de români și bulgari. 

Italia. Armata a instituit carantină totală în mai multe blocuri locuite de români: nimeni nu intră, nimeni nu iese!

Cinci blocuri în care trăiesc aproximativ 700 de locatari, majoritatea români și bulgari, au fost înconjurate de armată care, împreună cu asistenții sociali și sanitari, sunt singurii care pot intra și ieși din clădirile respective, relatează publicația minformo.com.

Focarul de COVID-19 de la Mondragone a fost depistat în urmă cu două zile, fiind localizat în ansamblul rezidențial numit "Palazzi Cirio". Autoritățile au efectuat 582 de teste, din care 25 au ieșit pozitive.

"S-a convenit să se izoleze Palatele Cirio pentru a se evita contagiile ulterioare de Covid-19 și pentru a conține alte focare epidemice. Acesta este motivul pentru care a fost decisă instalarea unui cordon sanitar în zonă”, a declarat primarul localității, Virgilio Pacifico.

Autoritățile locale au decis intrarea în carantină completă a zonei, pentru instituirea acesteia apelându-se la ajutorul armatei.

Instituirea carantinei totale a dus la închiderea completa a cinci clădiri - blocurile Drago, AG, Roma, Nuovo Messico e California - în care locuiesc aproximativ 700 de persoane, majoritatea români și bulgari. Forțele de ordine au instalat bariere de beton în zonă, astfel că nimeni nu intră, nimeni nu iese. 

În ultimele zile, în provincia Caserta s-a instaurat o panică generală după ce mai multe persoane au părăsit pe ascuns zona focarului de COVID-10. La început, carabinierii și militarii nu au reușit să controleze toate căile de acces în ansamblul de locuințe.

Începând de miercuri seară, voluntari ai echipelor de protecție civilă din Mondragone, Castel Volturno și Cellole s-au implicat în acțiunile necesare respectării măsurilor de prevenire luate de autorități.

Totodată, se ia în calcul o campanie de testare a întregii populații din orașul Mondragone. Deocamdată, pentru ceilalți locuitori din zonă a fost reinstituită obligația de a purta masca de protecție și în aer liber. 

Video - cetățeni bulgari evadând din focarul de coronavirus, cu o zi înainte de instituirea carantinei totale


CLICK - Follow us on Google News