Cum au tulburat românii viața unui mic orășel german de lângă granița cu Olanda

13 Dec 2018

Scandalul e în floare într-o fostă liniștită comună germană aflată la granița cu Olanda, din cauza unor muncitori români, care i-au adus la limita disperării pe localnici.

Locuitorii din Hüthum s-au plâns că într-o casă de pe strada Eltener 422 locuiesc foarte mulți muncitori români, care tulbură liniștea întregii comunități.

În plus, spun ei, în plângerea înaintată autorităților, strada s-a umplut de gunoaiele împrăștiate de români și au fost amenințați atunci când le-au atras atenția acestora, relatează RP-Online.

Localnicii spun că toată zona este împânzită de gunoaie, mucuri de țigară, aruncate chiar și pe acoperiș sau pe locul de joacă al copiilor. De asemenea, sunt deranjați și de faptul că gardul din lemn a fost tăiat și folosit la grătare.  În plus românii consumă alcool frecvent, dau muzica foarte tare și sunt mereu puși pe scandal.

Cum o plângere e tratată ca atare în Germania, căutându-se rezolvarea ei în cel mai scurt timp, polițiștii au descins la adresa respectivă și au stabilit că în clădirea în care au domiciliul înregistrat opt români, de fapt, locuiesc 31, cei mai mulți dintre ei având locuri de muncă în Olanda!

”Nu mă deranjează să trăiască și să muncească aici. Dar zilnic avem parte de hărțuiri, insulte și amenințări”, a declarat un bărbat care locuiește în cartier.

Polițiștii au început să facă cercetări pentru evaziune fiscală, proprietarul clădirii fiind suspectat că ia bani de chirie de la toți locatarii, nu doar de la cei cu forme legale de domiciliu.

”Proprietarul câștigă bani frumoși în detrimentul cartierului”, mai spun oamenii din zonă. 

SHARE