Zeci de români dorm pe cartoane şi saltele improvizate pe una din cele mai exclusiviste străzi londoneze

01 Sep 2020 | scris de Monica Pavelescu

Peste douăzeci de persoane, bărbaţi şi femei, îşi petrec nopţile pe saltele vechi şi cartoane într-una din cele mai exclusiviste zone londoneze, Park Lane, la doar câţiva metri de mai multe hoteluri de cinci stele...

Zeci de români dorm pe cartoane şi saltele improvizate pe una din cele mai exclusiviste străzi londoneze

Un angajat al unuia din magazinele de lux de pe Park Lane a declarat pentru Daily Mail că persoanele fără adăpost, care dorm pe stradă, sunt ”aproape toate din România”.

El a explicat jurnaliștilor că cei care dorm pe stradă îşi fac apariţia în fiecare seară în jurul orei 20.30, sunt paşnici şi nu au creat nicio problemă serioasă, dar că numărul lor continuă să crească. 

Această scenă dezolantă petrecută pe străzile Londrei este doar vârful icebergului. Mai multe organizaţii de caritate atrag atenţia că în ultima perioadă sute de persoane vulnerabile nu mai au adăpost, după ce au fost evacuate din hotelurile în care au locuit de la începutul pandemiei.

Aproape 15,000 de persoane fără adăpost au fost găzduite în hoteluri ori alte tipuri de locuinţe de la începutul restricţiilor în Marea Britanie, guvernul finanţând programele de găzduire derulate de autorităţile locale.

Săptămâna trecută, organizaţiile de caritate au avertizat că Marea Britanie este pândită de o criză a locuirii. Problema costurilor ridicate de locuire în multe zone ale Marii Britanii a fost exacerbată de efectele economice ale pandemiei, iar şomajul în creştere, precum şi ridicarea unei interdiciţii a evacuărilor aflată în vigoare în ultimele luni va duce la o creştere serioasă a numărului de persoane fără adăpost. 

”Având în vedere numărul tot mai ridicat de concedieri şi ridicarea interdicţiei evacuărilor, următoarele luni vor vedea cel mai probabil o criză devastatoare dacă guvernul nu va interveni. Unele persoane se vor confrunta chiar şi cu posibilitatea de a dormi pe stradă”, a declarat Shelley Neate, directorul unei organizaţii de caritate. 


CLICK - Follow us on Google News