UK. Copiii prezintă un sindrom rar, posibil asociat cu infecţia cu coronavirus

28 Apr 2020 | scris de Monica Pavelescu

Medicii de familie din Marea Britanie au fost alertaţi în privinţa unei reacţii severe la copii care ar putea avea legătură cu infecţia cu coronavirus, relatează BBC.

UK. Copiii prezintă un sindrom rar, posibil asociat cu infecţia cu coronavirus

O notificare trimisă medicilor de la Institutele Publice de Sănătate semnalează faptul că la secţiile de terapie intensivă din mai multe oraşe britanice s-au înregistrat cazuri ale unor copii cu simptome neobişnuite.

Potrivit The Independent, în alertă scrie că în ultimele trei săptămâni s-a observat ”o creştere a numărul copiilor de toate vârstele care s-au prezentat la spital manifestând simptome similare gripei însoțite de o inflamaţie multisistemică.

Copiii, care au diferite vârste, prezintă semne similare şocului toxic cu febră înaltă, tensiune arterială scăzută, erupţii şi dificultăţi de respiraţie.

Unii au şi simptome gastro-intestinale precum durere abdominală, vomă sau diaree însoţite de inflamaţii ale inimii, cu rezultate anormale la testele de laborator.

Un consultant al departamentului de pediatrie din Cambridge a spus că colegi din Italia şi Spania au raportat cazuri similare de copii care ”s-au prezentat cu o boală asemănătoare şocului septic însoţită de erupţii”, dar şi bolii Kawasaki, care afectează vasele de sânge şi inima.

Numărul copiilor care au făcut forme severe de boală în urma infecţiei cu coronavirus şi au necesitat terapie intensivă este mic.

Institutele publice de sănătate din Anglia au transmis că sunt mai puţin de 20 de cazuri de acest fel şi că s-a observat o conexiune cu infecţia cu coronavirus în unele dintre ele, fără a fi stabilită deocamdată o legătură clară.

Adilia Warris, specialist în boli infecţioase pediatrice la Universităţii Exter, a spus: ”Până în acest moment, cazurile de coronavirus diagnosticate la copii sunt între 1 şi 5 %, copii dezvoltă o formă mai uşoară a bolii decât adulţii, iar decesele au fost rare.

Cele mai multe cazuri provin din China. 5.6% din cei 2.143 de copii diagnosticaţi aici au manifestat simptome severe, având nevoie de oxigen, în timp ce 0.6 % dintre ei au necesitat îngrijire intensivă”.


CLICK - Follow us on Google News