Provocare în presa din Ungaria: 1 Decembrie, o anexare teroristă a Transilvaniei. Metoda Alba Iulia este reversibilă

04 Dec 2019 | scris de Monica Pavelescu

O publicație din Ungaria, din cercurile apropriate Guvernului de la Budapesta, a lansat noi noi atacuri la adresa României, cu ocazia Zilei Naționale, într-un articol intitulat ”Mesaj către anexatorii teroriști ai Transilvaniei: metoda Alba Iulia este reversibilă”, semnat de Pihal Tamas.

Provocare în presa din Ungaria: 1 Decembrie, o anexare teroristă a Transilvaniei. Metoda Alba Iulia este reversibilă

”În urmă cu 101 ani, la 1 decembrie, cei 1228 de delegați români acceptați pe teritoriul țării noastre au anunțat de la sine putere că de acum Transilvania nu mai vrea să fie parte a Ungariei, ci a pretinsei România. Rețeta este simplă: migrezi undeva (fie că esti chemat sau nu), te înmulțești datorită nivelului de trai ridicat, iar în momentul potrivit (înfrângerea țării gazdă într-un război) anunți că anexezi acest teritoriu unui alt stat.

Cu tot felul de lingușeli mincinoase și povești inventate despre presupuse abuzuri câștigi bunăvoința marilor puteri câștigătoare, care îți servesc apoi pe tavă un teritoriu cât o țară întreagă. Însă vecinul nostru din est, care sărbătorește astăzi, ar fi bine să rețină: separatismul este o cale cu dublu sens. Chiar dacă politica ungară (încă) nu și-a fixat ca obiectiv, noi, maghiarii non-politici o putem face: nu ne vom abandona niciodată frații și valorile familiale milenare”, scrie Pihal Tamas în articolul publicat de Pestiscracok.hu.

După ce amintește că anul trecut au fost decorate cu steaguri tricolore și excavatoarele și mașinile de gunoi, Pihal Tamas avertizează că sărbătoarea va continua “în satele și orașele ocupate temporar din Ardeal și Ținutul Secuiesc, prin provocarea etnicilor maghiari”.

”Ziua Marii Uniri – o sărbătoare europeană comună. Râde și ficatul nostru. Vecinul nostru de la est are o abilitate aparte în a se minți fără ezitare despre istorie, sărbatoare, orice. Însă situația nu este chiar amuzantă, fiindcă își fac de cap pe teritoriul patriei noastre, chiar dacă doar pentru o perioadă evidentă de tranziție.

România a luat naștere în 1862 prin unirea Munteniei cu Moldova, nici să se unească între ei nu a fost o misiune facilă pentru ei. Cu Transilvania nu a fost nici o unire, fiindcă acela nu a fost niciodată pământ românesc (cel mult în proveștile despre fanteziile daco-romane), ci un teritoriu primit pe tavă de la Occident, un cadou pentru trădarea, uneltirea și atacarea pe la spate a aliaților în timpul Primului Război Mondial”, se menționează în sursa citată.

Pihal Tamas încearcă să ofere și o explicație istorică despre cauzele care au dus la producerea evenimentului de la 1 decembrie 2018.

“După distrugerile otomane, statul ungar într-un mod naiv a acceptat și în Transilvania străini, români de ordinul sutelor de mii, cărora până în anii 1880 nici măcar nu le-a cerut să învețe limba țării în care au ajuns, maghiara. A fost o greșeală uriașă.

Răsplata pentru ospitalitatea oferită a venit la 1 Decembrie 1918, când 1228 de delegați valahi au proclamat într-un mod terorist la Alba-Iulia unirea cu Regatul, cu așa-zisul Regat al României. Românii găzduiți în Transilvania se plângeau că nu au primit drepturi colective de la statul ungar. O minciună evidentă: aveau mai multe drepturi decât minoritatea maghiară de astăzi din Transilvania. La Alba Iulia au promis autonomie pentru toate minoritățile naționale. Au trecut 100 de ani și o tot dau”, mai scrie sursa citată.

Publicația maghiară susține că în niciun caz 1 Decembrie nu ar trebui să fie o zi de sărbătoare.

“1 Decembrie nu este sărbătoarea României, ci a intrușilor ilegali. A acelora care se stabilesc în grădina îngrijită și în casa ocrotită cu sânge a vecinului lor, acolo se îngrașă din bunăvoința și naivitatea nemărginită a gazdei lor, se înmulțesc și într-o zi anunță că începând de acum casa e a lor și o anexează la teritoriul lor neîngrijit și dărăpănat.

Iar mafiotul cu Mercedes de pe strada vecină (“Occidentul dezvoltat”) după ce își dă acordul, îl strânge atât de tare de gât pe proprietarul de drept că acesta este obligat să semneze “acordul”. Drept răsplată, i se permite să se retragă în liniște lângă toaleta din fundul curții sale. Asta este povestea reală a marii adunări a valahilor de la Alba Iulia, respectiv a dictatului de la Paris și Trianon. Asa a devenit Ungaria victima mafiei anexatorilor teroriști”, consideră pestiscracok.hu.

Jurnalistul enumeră și o serie de decizii ale diplomației românești care au dus la extinderea teritorială a României.

“În timpul războiului din Balcani, România și-a atacat pe la spate aliatul, Bulgaria: răsplata a fost un teritoriu bulgar de 3000 de kilometri pătrați. În timpul Primului Război Mondial au trădat Imperiul Austro-Ungar. În ciuda parafării acordului de neutralitate, au pătruns în Transilvania și au atacat Ungaria, a cărei armată lupta pe alt front.

După ocuparea Bucureștiului au parafat un acord secret de pace, dar au încălcat tot ce au promis și au pătruns din nou în Transilvania, într-o țară deja ieșită din război și demilitarizată complet de regimul Karolyi, astfel că au luat tot ce putea fi luat.

Și-au atins forma obișnuită și în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, când au trădat din nou și și-au atacat în spate aliații. Mai mult, în 1940, ei au fost cei care au cerut ca Occidentul să decidă ceea ce avea să fie al doilea Dictat de la Viena și revenirea Transilvaniei de Nord la Ungaria. Deci, românii au cerut asta, ei au și semnat acordul, luând cunoștință de decizie”.

În final, Pihal Tamas lansează o nouă serie de acuzații și jigniri.

“Declarația separatistă de la 1 Decembrie, urmată de Tratatul de pace de la Paris, a creat situația de astăzi. Cel mai josnic act al istoriei mondiale a fost desenarea granițelor Ungariei prin lăsarea deliberată a teritoriilor în intregime maghiare în afara liniei de demarcație.

Au fost predate unui stat artificial care ne ura nemărginit, care era invidios pe succesele, calitățile, economia și civilizația noastră, care încă de atunci își propune doar exterminarea și alungarea definitivă a maghiarilor. În replică la minciunile privind abuzurile maghiare: în 200 de ani, între 1700 și 1900, numărul românilor din Transilvania a crescut dramatic, în timp ce în ultimii 100 de ani, aproape o treime dintre maghiari au fost alungați de pe teritoriul lor natal prin metode teroriste. Acesta este un tip de epurare etnică”, notează Pihal.

“Putem să o spunem fără reținere: Transilvania a ajuns în mâini nedemne. Noua gazdă temporară timp de 101 ani n-a știut ce să facă cu ea, mai mult fiindcă mentalitatea ei balcanică o împiedică să înțeleagă lumea central-europeană, ce este și a fost acolo. În schimbul țării primite pe tavă, în loc să fie recunoscători și generoși cu cei care erau deja acolo, ei preferă să îi persecute (poate și din cauza sentimentului de vinovăție și a mustrărilor de conștiință).

Dar avem o veste proastă pentru vecinii noștri care sărbătoresc amplasând steaguri tricolore pe mașina de gunoi: sărbătoarea separatismului de la 1 Decembrie este un drum bidirecțional. La momentul potrivit, când se vor alinia planetele și poziția marilor puteri, metoda Alba-Iulia va putea fi inversată.

Si va funcționa, vă garantez. Așa cum ai câștigat ceva ce nu ți se cuvine, așa o să și îl pierzi. Dacă nu generația noastră, dar generația copiilor și nepoților noștri va fi martoră la acest eveniment. De ce să acceptăm situația actuală? Nu, nu, niciodată”, este concluzia formulată în articolul publicat de pestisracok.hu.