Franța. Șofer român de TIR, înjunghiat mortal cu o sabie, sub privirile soției. Niciun șofer din parcare nu a intervenit...

17 Mai 2021 | scris de Anita Raicu

Un șofer român de TIR a fost înjunghiat mortal de un agresor necunoscut pe o autostradă din Franța. S-a întâmplat într-o parcare din nordul țării, iar luni, procuratura din Amiens a anunțat deschiderea unei anchete.

Franța. Șofer român de TIR, înjunghiat mortal cu o sabie, sub privirile soției. Niciun șofer din parcare nu a intervenit...

Mihai Spătaru se afla, duminică, într-o parcare de pe autostrada N28 din Franţa, alături de soţia sa. Tânărul i-a spus soţiei că după ce merge la toaletă va verifica și încărcătura. După ce a coborât şi a ajuns în spatele camionului, Mihai a fost atacat cu sabia de un individ.

Soţia sa a fost martoră la tragedie, dar până să intervină, criminalul a fugit.

Ilie Matei - "Omul soselelor", a relatat incidentul într-o postare pe Facebook și, spune el, strigătele de ajutor ale femeii ar fi fost auzite de ceilalţi şoferi aflaţi în parcare, însă niciunul nu a coborât pentru a sări în ajutor.

Autoritățile nu au în acest moment nici un fel de informații privind criminalul sau motivul comiterii crimei.

Șoferii de TIR care circulă prin Europa spun că nu este exclus ca atacatorul să fie un migrant sau mai mulți pentru că nu este primul indicent de acest fel.

”Se pare că nu avea destinația Marea Britanie, dar era pe traseu. Mulți își pun pe spate că nu merg în Anglia pentru că circulând în acea zonă te expui unui pericol. Noi bănuim, pentru că nu este primul caz, că este vorba despre migrații care asaltează camionele care ajung în Anglia cu feribotul sau cu trenul.

Au fost multe probleme, au fost multe camioane atacate, mulți șoferi răniți, au fost și cazuri de morți. Cine trebuie să ia măsuri în acea zonă nu ia măsuri pentru protecția șoferilor care traversează acel culoar. Au fost atacuri la coloane de camioane autostrada blocată în intrarea în port ziua în amiaza mare”, a declarat Adriana Mureșan, șofer de TIR, pentru Digi24.


CLICK - Follow us on Google News