Italia. O capodoperă furată în urmă cu 20 de ani, găsită întâmplător într-un sac de gunoi

18 Ian 2020 | scris de Anita Raicu

Un tablou descoperit din întâmplare într-un sac de gunoi, în Piacenza, Italia, s-a dovedit a fi o lucrare originală ai pictorului simbolist austriac Gustav Klimt, ce fusese furată în 1997. 

Italia. O capodoperă furată în urmă cu 20 de ani, găsită întâmplător într-un sac de gunoi

Pe 11 decembrie 2019, un grup de muncitori care curăţa zidul exterior al Muzeului Ricci Oddi din Piacenza au găsit ascuns, într-un sac de gunoi, un tablou ce părea a fi o creație a pictorului Gustav Klimt - "Portret de femeie" ("Portrait d’une dame").

Chiar din primele momente, înainte ca tabloul să fie autentificat, Dario Gallinari, unul dintre experții muzeului de artă, a declarat este convins că este vorba  lucrarea lui Klimt, ce fusese furată în 1997.

Tabloul fusese sustras din galeria în care era expus cu ajutorul unei undițe, printr-o fereastră de pe acoperișul muzeului.

Tabloul realizat de  Gustav Klim atrăsese atenția colecționarilor de artă după ce, în 1996,o studentă la o facultate de Istoria artelor, Claudia Maga, a descoperit că ascundea un al doilea portret, acoperit de cel vizibil.

Opera lui Klim reprezenta cea de-a doua cea mai căutată lucrare de artă din lume, după cea a lui Caravaggio furată dintr-o biserică din Sicilia în 1969.

 

Gustav Klimt (1862 - 1918) a fost un pictor simbolist austriac şi este celebru pentru picturi, lucrări murale, schițe și alte obiecte de artă. Una dintre temele sale predilecte a fost corpul feminin, alături de arta figurativă și peisaje.


CLICK - Follow us on Google News