Tatăl premierului britanic Boris Johnson vrea cetățenie franceză

01 Ian 2021 | scris de Ioana Tomozei

Stanley Johnson, fost membru al Parlamentului European, care a votat împotriva Brexit la referendumul din 2016, a declarat pentru radio RTL că dorește să devină cetățean francez din cauza legăturilor sale strânse de familie cu Franța.

Tatăl premierului britanic Boris Johnson vrea cetățenie franceză

”Sunt francez. Mama mea s-a născut în Franța, mama ei era franțuzoaică, la fel și bunicul ei. Deci, pentru mine, este vorba de recuperarea a ceea ce am deja. Și asta mă bucură foarte mult”, a spus Johnson, în vârstă de 80 de ani, care a vorbit în franceză.

”Voi fi întotdeauna european, cu siguranță. Nu le puteți spune britanicilor: nu sunteți europeni. Este important să avem o legătură cu Uniunea Europeană”, a adăugat el.

Acțiunea lui Stanley Johnson e total opusă ideilor fiului său, Boris, care a fost imaginea campaniei Leave la referendumul din 2016 și care susține că Marea Britanie poate prospera ma bine ca o națiune complet suverană, în afara unei Uniuni Europene pe care o consideră prea birocratică.

În prezent, premierul adoptă o atitudine conciliantă, pe măsură ce Parlamentul a aprobat un nou acord comercial cu UE. 

”Nu este sfârșitul Marii Britanii ca țară europeană. Reprezentăm în multe feluri civilizația europeană prin excelență… și vom continua să fim”, a spus Boris Johnson.

Marea Britanie părăsește oficial Uniunea de la 1 ianuarie,  după 48 de ani, și o relație cu partenerii săi ce a fost adesea tensionată.


CLICK - Follow us on Google News