Urmașii președintelui Samsung au de plătit o taxă de moștenire de aproape 11 miliarde de dolari

28 Apr 2021 | scris de Monica Nistor

Coreea de Sud are cea mai mare fiscalitate de acest gen. Transferul de active sau avere este impozitat cu 50%, cea mai mare cotă din lume, scrie BBC.

Urmașii președintelui Samsung au de plătit o taxă de moștenire de aproape 11 miliarde de dolari

Urmașii fostului președinte al concernului Samsung, Lee Kun-hee, decedat în octombrie 2020, trebuie să plătească aproape 11 miliarde de dolari sub formă de taxă pe moștenire.

Familia Lee a anunțat că va plăti taxa de moștenire într-o perioadă de cinci ani în șase tranșe.

Nu se cunoaște deocamdată care va fi acordul cu autoritățile fiscale și sub ce formă se va achita taxa de moștenire - direct cu transfer de acțiuni, va fi vândut din pachetul deținut în grup sau vor fi găsite alte surse.

Există temerea că proprietatea familiei Lee asupra Samsung se va dilua semnificativ. În momentul de față este cel mai mare acționar, cu 17,3% din Samsung Construction and Trading, compania prin care este practic deținut întreg conglomeratul, plus pachete separate la diverse divizii.

Samsung a precizat într-un comunicat că taxa de moștenire este una dintre cele mai mari din Coreea și chiar la nivel mondial.

De asemenea, colecția de antichități și tablouri deținută de Lee va fi donată Muzeului Național al Coreei de Sud și altor organizații culturale. Colecția include lucrări ale artiștilor Marc Chagall, Pablo Picasso, Paul Gauguin, Claude Monet, Joan Miro și Salvador Dali.

Potrivit media, aceste donații vor reduce datoria fiscală a familiei.


CLICK - Follow us on Google News