Theresa May, demisie din fruntea conservatorilor, cu lacrimi în ochi: ”Am făcut tot ce am putut”

Premierul Marii Britanii, Theresa May şi-a anunţat demisia, în urmă cu scurt timp, un mod prin care îşi asumă răspunderea pentru că nu a reuşit să ducă la bun sfârşit procesul de ieșire al Marii Britanii din Uniunea Europeană, la data care fusese stabilită iniţial.

Theresa May a anunța că va demisiona din fruntea Partidului Conservator, pe data de 7 iunie, dar va rămâne în funcția de prim-ministru până va fi ales un succesor.

Procesul de selecţie pentru un nou lider va începe în următoarea săptămână.

Theresa May a declarat, cu lacrimi în ochi, că a făcut tot posibilul pentru a îndeplini Brexit-ul: ”Am făcut tot ce am putut pentru a convinge parlamentarii să susţină acordul … Din păcate nu am reuşit”.

”Îmi este clar acum că este în interesul ţării ca un nou prim-ministru să conducă acest efort (al Brexit-ului – n.r.). Aşa că anunţ astăzi că voi demisiona din funcţia de lider al Partidului Conservator (…), vineri, 7 iunie”, a declarat May.

Potrivit EFE, şefa executivului britanic a mai spus că ''va regreta profund mereu'' faptul că nu a putut pune în aplicare Brexit-ul.

May, care avea lacrimi în ochi la finalul discursului, l-a invitat pe succesorul său în fruntea Partidului Conservator şi al guvernului să încerce să ajungă la un consens pentru ca Regatul Unit să părăsească blocul comunitar.

Etichete:

Urmăriți-ne pe Google News - 3Dots Stories

________________________________________________________________

Solicitarea care l-ar putea obliga pe Prințul Harry să renunțe la titlurile regale

Prințul Harry ar putea fi pe punctul de a renunța la titlurile regale după ce a declarat SUA ca fiind „noua sa țară”, este de

Mărturia unei supraviețuitoare a accidentului produs de Vlad Pascu: ”Dreptate ar fi ca el să facă pușcărie câți ani aveau împreună Roberta și Sebi”

Cristina I. e unul din cei trei studenți răniți în accidentul produs de Vlad Pascu în noaptea de 19 august anul trecut, în localitatea 2

De ce sunt românii așa? ”Mai bine o duceam la un cămin de copii! Și mi-a zis nevasta-mea…”

În afara dependenței pe care o aduce unora, internetul și-a dovedit utilitatea prin furnizarea unor informații utile, accesului facil la educație, cultură și cumpărături. Urmare

Turist italian șocat de mașinile scumpe din București: ”Sunt mai multe BMW-uri decât în Germania, unde le fabrică!” – video

Într-o înregistrare video postată pe TikTok, un turist italian se declară uimit de numeroasele mașini scumpe pe care le-a văzut pe străzile din capitala României.

Dănuț Lupu, despre viața în penitenciar: ”Pentru ei nu face nimeni nimic, nu-i ajută nimeni! Sunt foarte mulți din ăștia în pușcărie!”

Dănuț Lupu a vorbit în cadrul emisiunii ”Prietenii lui Ovidiu”, difuzată de Gazeta Sporturilor despre cele șase luni pe care le-a petrecut în spatele gratiilor