Un medic chinez, care și-a anulat nunta pentru a tratea pacienții de coronavirus, a sfârșit răpus de boală

21 Feb 2020 | scris de Anita Raicu

Peng Yinhua, un tânăr medic în vârstă de 29 de ani din Wuhan, urma să se căsătorească în timpul vacanței de Anul Nou Chinezesc, dar a anulat ceremonia, alegând să fie în primele linii ale luptei cu coronavirusul covid-10, pe măsură ce focarul de infecții se intensifica, informează Bloomberg.

Un medic chinez, care și-a anulat nunta pentru a tratea pacienții de coronavirus, a sfârșit răpus de boală

Doctorul Peng Yinhua a fost unul din medicii aflați ”în prima linie”, în adevăratul război purtat împotriva coronavirusului, ocupându-se de pacienții critici cu probleme respiratorii, internați la Spitalul Poporului nr. 1 din districtul Jiangxia.

Dar boala nu l-a iertat nici pe el, doctorul Peng a contractat coronavirusul pe 25 ianuarie și a fost internat la spitalul în care lucra, iar până pe 30 ianuarie starea lui s-a agravat, fiind fost trimis la spitalul Jinyintan din Wuhan pentru tratament de urgență.

Din nefericire, colegii lui nu l-au putut salva. Doctorul Peng Yinhua a murit joi, la ora 21.50, potrivit unei declarații a spitalului, citată de agenția chineză de presă Xinhua.

”Peng nu a apucat să-și trimită invitațiile de nuntă, care sunt încă în sertarul său de birou”, au declarat colegii doctorului, conform aceleiași surse.

Cel puțin alți opt specialiști din domeniul medical au fost uciși de virus. Lupta cu noul coronavirus este una dură. Pe internet au apărut filmulețe cu medici care leșină pur și simplu din cauza epuizării. De asemenea, din cauza echipamentului pe care trebuie să îl poarte încontinuu, cadrele medicale au ajuns să aibă răni pe față.


CLICK - Follow us on Google News