Pe bune! Mulți cred că berea Corona are legătură cu virusul din China: căutările pe Google au explodat

29 Ian 2020 | scris de Anita Raicu

Ei bine, ceea ce era chiar o glumă, se întâmplă cu adevărat, demonstrând, din nefericire, că în ciuda progresului tehnologic, lumea în care trăim este din ce în ce mai ignorantă, mai lipsită de educație și de puterea de a înțelege cu adevărat ce se petrece în jurul lor, și probabil chiar cu ei înșiși...

Pe bune! Mulți cred că berea Corona are legătură cu virusul din China: căutările pe Google au explodat

Potrivit datelor Google Trends, citate de Business Insider, începând cu data de 18 ianuarie un număr semnificativ de persoane încearcă să afle, de pe Google, dacă berea Corona Extra are vreo legătură cu virusul ucigaş din China, denumit coronavirus.

Odată cu apariţia coronavirusului, nu puțini au fost cei care s-au grăbit să obțină informații în urma unor căutări făcute pe Google, despre modalitățile prin care se pot feri de contaminarea cu virusul apărut în China și despre cum se răspândeşte.

O altă căutare atrage în mod deosebit atenția - oamenii au asociat denumirea virusului - coronavirus - cu berea mexicană Corona Extra, și sunt convinși că are o legătură cu focarul epidemic din China.

Căutările online pentru ”virus bere corona“, ”virus bere“ şi ”bere coronavirus“ au crescut substanţial la nivel mondial.

De pe 18 până pe 26 ianuarie căutările pentru ”virus bere corona“ au crescut cu 2.300% la nivel global. În aceeaşi perioadă, căutările după ”virus bere“ au crescut cu 744%, în timp ce ”bere coronavirus“ au urcat cu 3.233%.

Statistica Google mai arată că cele mai multe căutări în care virusul ucigaş este asociat cu berea mexicană s-au înregistrat în Cambodgia, Danemarca, Finlanda, Australia, India, Indonezia, Japonia, dar şi în Statele Unite ale Americii.

Pentru o mai bună înțelegere, trebuie precizat că numele de coronavirus provine de la faptul că, observat la microscop, virusul din China are vârfuri asemănătoare unei coroane.


CLICK - Follow us on Google News