După ce și-a petrecut Crăciunul în țară, o familie de români şi-a găsit locuinţa ocupată la revenirea în Italia

01 Ian 2022 | scris de Cristina Romanescu

După ce și-a petrecut Crăciunului în România, la întoarcerea în Italia, o familie de români stabilită în Peninsulă a constatat, cu stupoare, că locuinţa fusese ocupată abuziv de alte persoane. Cuplul care are un copil de 4 ani a fost nevoit să apeleze la prieteni.

După ce și-a petrecut Crăciunul în țară, o familie de români şi-a găsit locuinţa ocupată la revenirea în Italia

Românii stabiliţi în Camastra, în Sicilia, au găsit la întoarcerea din România, unde şi-au petrecut Crăciunul, locuinţa socială ocupată abuziv, scrie Rotalianul - revista românilor din Italia.

După ce au încercat o înţelegere amiabilă cu noii locatari, pentru că nu au reuşit, au depus o plângere împotriva noilor ocupanţi ai locuinţei.

Cuplul renovase locuinţa de curând, iar bunurile lor, inclusiv documente, sunt în prezent în posesia noilor ocupanţi.

Demersurile pentru a reveni în propria casă sunt însă de durată, nici carabinierii neputându-i ajuta pe păgubiţi într-un timp scurt, aşa că românii, care au un copil de patru ani, sunt cazaţi deocamdată la prieteni.

În Italia, mai scrie sursa citată, deja se poate vorbi de un fenomen al ”hoţilor de case“, mai mult astfel de cazuri fiind mediatizate în diverse emisiuni TV.

Recuperarea locuinţelor nu se face imediat, astfel că autorităţile italiene s-au gândit să intervină cu un sprijin economic pentru proprietarii care au astfel de suferit, până la recâştigarea posesiei.

S-a propus în acest scop înfiinţarea unui fond de solidaritate în valoare de 10 milioane euro, disponibil din acest an, însă ca iniţiativa promovată ca amendament aprobat de Comisia de Buget Finanţe să devină funcţională este necesar ca ministerul de Interne, de comun acord cu cel al Justiţiei şi al Economiei, să elaboreze normele de implementare în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a Legii Bugetului.


CLICK - Follow us on Google News