FDA retrage autorizarea folosirii hidroxiclorochinei în tratarea COVID-19: Nu este eficientă!

15 Iun 2020 | scris de Anita Raicu

Food and Drug Administrațion (FDA), a anunțat că va retrage autorizația medicamentelor hidroxiclorochină și clorochină în tratamentul de urgență pentru pacienții care suferă de COVID-19, scrie CNN.

FDA retrage autorizarea folosirii hidroxiclorochinei în tratarea COVID-19: Nu este eficientă!

După evaluarea cercetărilor actuale cu privire la aceste medicamente, FDA a hotărât că ele nu îndeplinesc ”criteriile statutare” pentru autorizarea folosirii lor.

Agenția notează, într-un comunicat, că hidroxiclorochina și clorochina nu sunt eficiente în a trata COVID-19.

”FDA a concluzionat că, bazat pe aceste informații, nu mai este rezonabil să credem că formulațiile hidroxiclorochină și clorochină sunt eficiente în tratarea COVID-19, dar nici beneficiile acestor medicamente sunt mai mare decât riscurile potențiale și cunoscute”, se arată în comunicatul instituției.

Hidroxiclorochina este medicamentul anti-malarie care a fost promovat intens de președintele Statelor Unite ca posibil leac pentru noul coronavirus. Trump a menționat inclusiv ca ia medicamentul preventiv.

Din cauza anunțului său, o persoană a murit după ce a consumat dezinfectant de acvarii care conținea un compus de clorochină.

Anterior, și instituțiile medicale franceze dăduseră interdicție pentru folosirea clorochinei ca tratament pentru COVID-19.


CLICK - Follow us on Google News