O româncă și-a abandonat fetița de 4 luni bolnavă de COVID, în Italia, după un an s-a întors și o vrea înapoi

05 Noi 2021 | scris de Cristina Romanescu

Sara are acum un an și 4 luni și, după luni în șir de singurătate, și-a găsit un cămin și o mamă și un tată cărora tribunalul pentru minori le-au încredințat-o pe fetița pentru care s-au înregistrat numeroase cereri de adopție, în Sicilia, scrie Ragusa News.

O româncă și-a abandonat fetița de 4 luni bolnavă de COVID, în Italia, după un an s-a întors și o vrea înapoi

În plină pandemie, anul trecut, Sara a fost abandonată când avea doar 4 luni și era bolnavă de Covid la spitalul de copii din Palermo.

În octombrie 2020, mama Sarei, care e de etnie romă, din România, îi dăduse copilul unei cunoștințe de-ale ei, pentru a se întoarce în țară, unde sora ei murise.

A stat două luni în țară și femeia la care fusese lăsată fetița a declarat că nu mai vrea să știe nimic despre fetiță: ”Dacă nu o vrea ea, darămite eu! Dacă mi-o lași, o arunc pe fereastră.”, scrie sursa citată că ar fi spus femeia.

Sara, născută dintr-o relație extraconjugală și niciodată recunoscută de tatăl ei, a crescut până acum răsfățată de medici și asistente, apoi de angajații unei asociații pentru minori, iar de scurtă vreme de noua ei familie.

Povestea Sarei a mișcat mii de alte mame din Sicilia, care, mobilizate pe grupul de Facebook ”Mammucche”, i-au trimis atât de multe hăinuțe și jucării de toate feluri încât au fost distribuite apoi și altor copii care aveau nevoie.

Însă mama biologică, arestată la întoarcerea din România, se opune acum deciziei de adopție: ”Nu am vrut să o abandonez, o vreau înapoi cu mine, este fiica mea.” spune Maria Ciurar, apărata de avocatul Matteo La Barbera.

Acum se așteaptă decizia Curții de Apel, care va stabili definitiv dacă Sara se va întoarce la mama ei naturală, sau va rîmâne în grija părinților adoptivi.


CLICK - Follow us on Google News