Florin Cîțu, alt premier cu probleme cu gramatica: «A trebuit să scriu câteva esee» - video

27 Mai 2021 | scris de Monica Nistor

Postul de prim-ministru e un loc de muncă în care ai nevoie pe lângă abilități extrem de bune de conducere și de practică în comunicare. Ca să poți fi înțeles de ceilalți, de la membri ai guvernului, la plebe.

Florin Cîțu, alt premier cu probleme cu gramatica: «A trebuit să scriu câteva esee» - video

Partea proastă pentru noi e că prin politica românească se învârt destul de puține persoane care să întrunească calitățile menționate.

Florin Cîțu, actualul premier, n-a fost destul de atent la predecesoarea sa în funcție, Viorica Dăncilă, și n-a pus prea mult temei pe vorbele acesteia - ”la orice om îi este teamă”...

Pentru că altfel, domnia-sa, un om școlit chiar în America, n-avea cum să derapeze și să dea în gard cu limba română, aidoma și precum în ”succesurile” Ebei!

Plictisit de treburile de prin Palatul Victoria, Florin Cîțu a ieșit să mai piardă ceva timp ba pe la posturile de radio, ba prin podcast-uri de nișă, făcând adevărate băi de popularitate în mulțimea urechilor ce l-au ascultat.

În podcast-ul realizat de Mihai Morar, o premieră în domeniu, premierul Cîțu s-a simțit atât de bine într-o emisiune cu produse plasate - cafeaua - încât nu s-a putut abține să nu măcelărească limba română, oferindu-i substantivului ”eseu” un plural de care doar el a auzit, ”esee”.

Răscolit probabil de amintirea vremurilor petrecute la studii în State, Cîțu a explicat cum a spălat vase, a fost poștaș, a jucat fotbal și a fost nevoit ”să scrie câteva esee”...

Nu c-ar fi mai important ce și cum spune Cîțu decât ceea ce face, dar și la ultimul capitol are restanțe destul de mari.


CLICK - Follow us on Google News