Florin Piersic, după comentariile tabloide despre apariția sa alături de Pomohaci: Sunteţi ca nişte hiene! Nu mai aveţi nimic sfânt pe lume

21 Aug 2019 | scris de Ioana Tomozei

Florin Piersic a reacţionat la comentariile primite de un clip video în care apare alături de preotul caterisit Cristian Pomohaci, filmat la sfârșitul lunii iulie, la Cluj.

Florin Piersic, după comentariile tabloide despre apariția sa alături de Pomohaci: Sunteţi ca nişte hiene! Nu mai aveţi nimic sfânt pe lume

Piersic se declară dezamăgit de faptul că după o viaţă întreagă în care a încercat să spună ziariştilor lucruri frumoase şi să îi bucure, pentru a le ”descreţi frunţile prea încărcate de griji uneori“,  ceea ce primeşte în schimb este ”să fie forfecat în fel şi chip, analizat şi judecat“. 

”Deschid pagina de Facebook şi sunt întrebat «La ce te gândeşti, Florin?». Vă spun eu la ce mă gândesc. O viaţă întreagă am căutat să vă spun lucruri frumoase, să vă bucur, să vă aduc speranţă în suflet, să vă descreţesc frunţile prea încărcate uneori de griji. Am ajuns astăzi, la 83 de ani, să fiu forfecat în fel şi chip şi analizat şi judecat, de cine, mă rog?!

Era o vreme cand ziaristii erau respectati. Faceau parte dintr-o clasa de intelectuali si nu o data din randurile lor se remarcau eseisti, poeti, scriitoride valoare. Astazi, va las pe voi, cei ce cititi aceste randuri sa le apreciati..."calitatea". 

Aflu de prin ziare că sunt fotografii şi o filmare cu mine şi Pomohaci, că suntem nu numai buni prieteni «de şpriţ», ci sunt un membru al familiei lor şi tot aşa. Mai întâi de toate, eu n-am fost prieten «de şpriţ» cu nimeni. N-am avut chestiile astea cu şpriţul şi cu restaurantele şi asta vă pot spune toţi colegii mei, care mai sunt în viaţă. Nu cred că în toată viaţa mea am băut mai mult de cinci sticle cu vin. În al doilea rând, pe Pomohaci l-am întâlnit atunci pentru prima dată şi cred şi ultima. De unde până unde «mare prietenie»?!“. 

În al treilea rând, după cum bine ştiţi unii dintre dumeavoastră, eu mă fotografiez cu oricine îmi cere şi are bucurie să rămână cu o amintire a întâlnirii cu mine. N-am spus nimănui «lasă-mă în pace» Şi ce-i cu asta?! Ce să fac, să îi cer cazier judiciar lui Pomohaci înainte să accept să fac o fotografie cu el?! Să-l întreb înainte dacă este un mare om sau un dezaxat? Cât de ridicol poate fi?

Maestrul Radu Beligan, Ion Lucian, Dem Radulescu şi atâţia alţi colegi de ai mei au plecat din lumea asta trişti, decepţionaţi. Refuzau să mai apară, să mai dea interviuri, scârbiţi de urâţenia lumii în care am ajuns să trăim. Eu am vrut să rămân atât cât voi decide să mai apar, acel Florin Piersic pe care îl ştie toată lumea.

Se pare însă că vă străduiţi cu toată puterea să nu se întâmple aşa. Sunteţi ca nişte hiene, disperaţi să răspândiţi veşti că sunt bolnav, eventual că sunt pe moarte. Sunteţi în criză de subiecte de senzaţie?! Să vă fie ruşine, vă spun celor ce nu ştiţi ce să mai speculaţi, să mă puneţi la zid. Şi asta de ce? Pentru că găsiţi fraieri care să «pună botul».

Nu mai aveţi nimic sfânt pe lume! Aşa s-o făcut lumea de rea, că mă mir că se mai face ziuă“, a scris Florin Piersic pe pagina sa de Facebook, adăugând: ”Celor care îmi transmiteţi gândurile voastre bune vă spun că vă port în inimă. Fiţi buni unii cu alţii, fiindcă asta e tot ce ne-a mai rămas de făcut“. 


CLICK - Follow us on Google News