Florina Presadă cere demisia lui Barna pentru scorul «dezastruos» al USR la parlamentare: «Aroganţa voastră ne-a adus aici!» 

07 Dec 2020 | scris de Monica Pavelescu

Deşi Dan Barna cataloga ieri, după exit-poll-urile de la ora 21.00 că scorul USR-PLUS la alegerile parlamentare 2020 este unul ”istoric”, senatoarea Florina Presadă îl contrazice.
 
Senatorul USR Florina Presadă critică, într-un mesaj postat pe Facebook, aripa Barna din USR-PLUS, pe care o acuză pentru scorul dezastruos de la parlamentare.

Florina Presadă cere demisia lui Barna pentru scorul «dezastruos» al USR la parlamentare: «Aroganţa voastră ne-a adus aici!» 

Presadă consideră că doar demisia aripei Barna mai poate arăta că ”nu facem politică în interesul găştii din partid”.

”Ieri, alegătorii ne-au făcut agenda, așa cum e normal dar surprinzător pentru unii colegi de-ai mei, începând cu Tudor Pop, membru important al echipei Barna.

Un scor dezastruos pentru Alianța USRPLUS. La fel ca toate celelalte rezultate electorale de la europarlamentare încoace.
Și același refuz al realității din partea conducerii partidului.

Domnilor Barna, Năsui, Ghinea, Voiculescu și cei care sunteți în această gașcă, aroganța voastră și nepotismul ne-au adus aici! Absenteismul tot de aici ni se trage, nu numai rezultatul electoral mic. Alegătorii noștri și românii ne-au citit, nu îi putem păcăli cu vorbe goale!
 
Ăsta e rezultatul politicii voastre de gașcă, bazată pe suspendări și excluderi, pe marginalizarea oricărei voci critice și promovarea oamenilor loiali găștii de la conducere, fără niciun fel de interes pentru oameni și alegători.

Încercați o minimă asumare, domnilor, măcar în ultimul ceas. Din respect pentru români, pentru alegători. Partidul ăsta nu e al vostru sau al meu, e al lor!

Aceste alegeri au fost pierdute de USRPLUS, nu câștigate de PSD sau PNL. Votanții USRPLUS vor un alt fel de politică. Meritocratică. Nu-i poți obliga pe români să voteze, e dreptul lor democratic să nu voteze dacă simt sau cred că nu au ce sau de ce să voteze.

Înțelegeți măcar acum că votantul USRPLUS nu poate fi dus cu preșul. Stați liniștiti, alegătorii noștri vor ieși în stradă dacă o sa fie nevoie, la fel cum s-au mobilizat și au votat în număr mare la europarlamentare. Numai voi, conducerea USRPLUS, nu vreți să vedeți asta. 

În acest moment ne lipsește un lucru fundamental pentru o politică onestă: ASUMAREA. Vina pentru acest scor e a conducerii care a sabotat, prin deciziile sale, entuziasmul susținătorilor USRPLUS. Aceștia sunt oameni care s-au mobilizat la europarlamentare pentru că au simțit că au motive să o facă și care au dat un mesaj deja USRPLUS la prezidențiale, mesaj pe care aceeași conducere a ales să-l ignore. 

Demisia voastră și promovarea meritocrației și democrației interne sunt singurele modalități prin care putem arăta că nu facem politică în interesul găștii din partid. Asta așteaptă susținătorii noștri.

Mulțumesc tuturor, fie că ați fost, fie că nu ați fost la vot! Știu, nu asta e politica pe care v-am promis-o. Voi încerca, atât cât pot, să schimb acest lucru. Iubiți România cu ochii deschiși!”, a scris Florina Presadă pe Facebook.

 


CLICK - Follow us on Google News