Un fost pilot militar și-a luat viața, împins de povara datoriilor unor colegi pe care i-a girat

16 Dec 2020 | scris de Anita Raicu

Un militar în retragere din Buzău a recurs la un gest extrem, după ce a fost lovit de mai multe supărări.

Un fost pilot militar și-a luat viața, împins de povara datoriilor unor colegi pe care i-a girat

Fost pilot de aviaţie şi agent de asigurări după pensionarea din armată, bărbatul a decis să-şi pună capăt zilelor aruncându-se de la etajul 10 al blocului în care locuia. 

Generozitatea și încrederea în foști colegi par că sunt cele care l-au dus către acest deznodământ.

Vecinii spun că domnul Valerică, şeful asociaţiei, a girat pentru creditele unor prieteni  care, ulterior, nu au mai plătit ratele. Drept urmare, bărbatului i s-au imputat restanţele împrumuturilor. 

Deşi fiicele lui preluaseră datoriile, bărbatul nu a putut trece peste necazul pe care l-a pricinuit celor dragi.

Luni dimineaţă, ar fi sunat-o pe una dintre fete să-i spună că îi pare rău pentru situaţia creată, apoi a mers la fereastra apartamentului în care îşi are sediul asociaţia de proprietari pe care o administra şi s-a aruncat în gol. 

În urma leziunilor grave, pensionarul a intrat în stop cardio- respirator, iar medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă nu l-au putut salva şi au declarat decesul. 

Vecinii au numai cuvinte de laudă şi nu înteleg cum a recurs să facă acest gest necugetat, pentru că nu părea a fi o persoană care să aibă probleme. Era un om liniştit, prietenos şi foarte dedicat ocupaţiei în cadrul asociaţiei de proprietari.

La intrare în blocul cu zece etaje pe care îl gospodărea, domnul Valerică amenajase o mică bibliotecă pentru vecini. Acum, locul a devenit altar cu flori şi lumânări.
 


CLICK - Follow us on Google News