Celebra banană 'operă de artă', licitată cu 120.000 de dolari, devorată de un alt artist: 'Este delicioasă!'

08 Dec 2019 | scris de Monica Pavelescu

Banana licitată pentru 120.000 de dolari pe post de operă de artă semnată de Maurizio Cattelan a fost mâncată de un alt artist, relatează BBC News.

Celebra banană 'operă de artă', licitată cu 120.000 de dolari, devorată de un alt artist: 'Este delicioasă!'

Banana coaptă, lipită cu bandă adezivă pe un perete a devenit virală, după ce a fost vândută în cadrul unei licitații pentru suma de 120.000 de dolari. Lucrarea de artă intitulată ”Comedian”, aparținând artistului Maurizio Cattelan, a fost expusă la galeria internațională de artă Art Basel, în Miami.

Sâmbătă, David Datuna, un artist dornic de publicitate gratuită, a smuls banana de pe perete, a decojit-o și a mâncat-o.

"E un act artistic din partea mea. Îmi place la nebunie opera lui Maurizio Cattelan. Este foarte delicioasă”, a spus Datuna, într-o postare pe Instagram.

Gestul a generat furia unuia dintre membrii personalului galeriei. Ulterior, banana a fost înlocuită, lucrarea de ”artă” având un certificat de autenticitate, ceea ce înseamnă că deținătorii pot înlocui banana atunci când ea se deteriorează, relatează BBC News.

Polițiștii au fost trimiși la fața locului pentru a păzi noua banană lipită de același perete al galeriei.

Art Basel este una dintre cele mai prestigioase galerii de artă contemporană. Trei cumpărători au achiziționat cele trei ediții limitate ale operei, săptămâna trecută.


CLICK - Follow us on Google News