Ioana Lee, blonda din State care a inventat ciorba țărănească fără apă! - video

19 Dec 2019 | scris de Monica Pavelescu

Trecută de 40 de ani, a bifat trei căsătorii, urmate de tot atâtea divorțuri, și cinci cărți, iar concluzia poate fi că în toată zăpăceala lumii în care trăim există poate o singură certitudine: Ioana Lee scrie mai des decât se căsătorește!

Ioana Lee, blonda din State care a inventat ciorba țărănească fără apă! - video

Ioana Lee locuiește de 16 ani la Washington, într-un penthouse de lux, mărturie imobiliară a ultimei căsnicii, și e nelipsită de la recepțiile oficiale din cadrul Ambasadei României. 

Recent s-a întâlnit și cu președintele Iohannis, pe care l-a întrebat de soarta lui Ion Iliescu și dacă poate să-i trimită un pachețel cu mâncare. 

”Zic, dumneavoastră ați auzit de un domn care a fost președinte pe vremuri, aveam eu 17 ani, Ion Iliescu? Omul se uită la mine, abia își ține râsul… și îl întreb: îl cunoașteți? Da… Zic, are nevoie de mâncare, de ajutor? Eu nu știu, nu mai știu nimic ce se întâmplă. Aș vrea să-l ajut dacă se poate”, povestește Ioana discuția cu Iohannis.

Cum nimeni nu are doar defecte (sic), nici la gătit nu se poate spune că Ioana Lee ar excela - salata de boeuf i-a ieșit ca un soi de înghețată de maioneză și și-a manifestat ingeniozitatea inovând modalitatea de a face o ciorbă țărănească... fără apă. 

”Am făcut și ciorbă țărănească și nu ieșea. Am pus toate ingredientele, le-am tăiat, aveam o carte de bucate, dar nu ieșea ciorba la suprafață. A început să iasă fum și am sunat-o pe mama. Mă întreaba, ai pus ulei, ai pus aia? DA! Înseamnă că n-ai pus destulă apă. Doamne, ce să caute apa la mine în ciorbă? Eu vreau esența. Am fost convinsă că toată zeama aia gustoasă iese din legume, din pui. De unde să știu că puiul trebuie să mai fiarbă și el. Am mai învățat, acum sunt femeie mai serioasă”, a povestit doamna Lee.

Mai spune că familia nu i-a prea înțeles pasiunea pentru scris și mai ales pentru aparițiile sale publice, total neconvenționale, și că unii chiar s-au dezis de ea. 

”Am marea șansă de a proveni dintr-o familie de intelectuali de rasă, rafinați. Care au insistat de când eram mici, și eram convinsă că doar astea două meserii există, ori ești chirurg, ori ești judecător. Și faptul că mama era profesoară și educatoare, mereu îi spuneam: «mamă, tu de ce nu-ți iei serviciu?» Pentru că eu nu înțelegeam”,  încheie interviul Ioana Lee, lăsându-ne în așteptarea următorului în care ne va delecta cu  alte momente ”impresionante” din viața sa, relatate fără nicio teama de ridicol, ce vor fi făcute, probabil, și cu mai multe modificări ”estetice” la activ...


CLICK - Follow us on Google News