Cum au salvat corbii din Turnul Londrei viitorul familiei regale și al Marii Britanii

18 Mai 2019 | scris de Anita Raicu

Marea Britanie este salvată de la apocalipsa Brexitului, Regatul va dăinui și asta doar pentru că  pentru prima dată după 30 de ani, corbii din Turnul Londrei au urmaşi.

Cum au salvat corbii din Turnul Londrei viitorul familiei regale și al Marii Britanii

Patru pui de corb au eclozat la sfârşitul lunii trecute și deși, conform legendei, venirea lor pe lume a fost una extrem de importantă, ea a fost mai puţin mediatizată decât cea a fiului prinţului Harry. 

Legenda spune că dacă toţi cei şase corbi care trăiesc în Turnul Londrei vor părăsi această construcţie veche de aproape o mie de ani, atunci castelul şi întregul regat britanic se vor prăbuşi.

Se crede că începând din timpul domniei regelui Charles al II-lea din secolul al XVII-lea, un mic grup de corbi a fost ţinut în Turnul Londrei pentru a evita îndeplinirea profeţiei, iar celor şase „rezidenţi” actuali li s-au alăturat recent patru pui, au precizat administratorii clădirii.

”Suntem foarte mulţumiţi să vă spunem că aici, în Turnul Londrei, avem acum patru minunaţi pui, aceasta fiind prima eclozare reuşită în Turnul Londrei după mai bine de 30 de ani.

Am decis că ar fi o idee bună să verificăm dacă putem să înmulţim corbii din Turnul Londrei, pentru a ne asigura viitorul. În definitiv, toate legendele ne spun că dacă aceşti corbi părăsesc Turnul Londrei, acesta se va prăbuşi şi un mare rău se va abate asupra regatului”, a declarat Christopher Skaife, gardian şi păsărar-şef păsărarul-şef.

Doar unul dintre cei patru pui va fi păstrat în turnul londonez şi va primi numele de George sau Georgina, la fel ca toţii puii care se nasc de Sfântul Gheorghe, sfântul protector al Marii Britanii, a mai precizat păsărarul-șef.


CLICK - Follow us on Google News