Borcea, intelectualul familiei! Pelinel nu are BAC-ul, la 38 de ani

10 Iun 2019 | scris de Anita Raicu

Pâna în 1986, Borcea a fost elev la ”Industrial 26”, însă afacerea bănoasă cu butelii nu-i cerea mai mult de zece clase, şi nici n-a insistat. Până când, după 1989, a simțit că noua sa poziție socială îi cerea să se emancipeze și din punct de vedere al studiilor. 

Borcea, intelectualul familiei! Pelinel nu are BAC-ul, la 38 de ani

Borcea şi-a desăvârșit studiile liceale la 26 de ani, la Grupul Şcolar Agricol (G.s.A) "Republica Cuba" din localitatea Fierbinţi (Ialomiţa), era deja director de marketing la Dinamo...

“Trebuia să fac şi asta. Că nu se putea ca un om cu poziţia mea să nu aibă la bază o diplomă de bacalaureat. Voi nu ştiti cum e? Am avut acolo o relaţie şi... Ce, voi vreţi să-mi spuneţi că n-aţi făcut niciodată şmecherii la examene? Da?! Nu mi-a plăcut şcoala! Cui îi place?! Eu făceam 100.000 de lei pe zi din butelii, ce-mi ardea mie de şcoală?", povestea Borcea, în 2002, pentru Evenimentul Zilei.

Deşi era elevă la Sf. Sava, Valentina Pelinel, actuala  soție a lui Borcea și mama a trei dintre cei nouă copii ai săi, a renunţat la şcoală pentru cariera de model, la 15 ani, devenind Top Model România.

Pelinel nu a mai apucat să termine liceul nici până acum, la 38 de ani, iar asta face din Borcea, nu-i așa, intelectualul familiei. 

”În școală nu eram bună la matematică, dar mă descurcam la română. Vreau să lămuresc și chestia asta cu Bac-ul. Am intrat la Sava cu 9.40. Eram singura dintre elevii buni care nu și-a permis să facă meditații. Am plecat din țară pentru că muream de foame și nu-mi pare rău că am făcut-o. Așa am prins trenul ăsta. E adevărat că nu m-am întors să dau Bac-ul și mi-o asum”, a declarat Pelinel.

“Nu m-am mai gândit când îmi voi da Bac-ul. Multe persoane au urmat școli particulare, plătite. Oamenii mă cunosc, știu să vorbesc, fac dezbateri. Niciodată nu vorbesc mai mult decât pot să duc, despre lucruri pe care nu le cunosc”, a mai spus Pelinel.


CLICK - Follow us on Google News