3dots.ro

Reacția unui francez după ce soția româncă și-a descântat de deochi: ”Era șocat. Credea că delirez”

Reacția unui francez după ce soția româncă și-a descântat de deochi: ”Era șocat. Credea că delirez”

Obiceiurile tradiționale ale unor popoare sunt de regulă privite cel puțin cu circumspecție de cei din altă comunitate. E și cazul unui francez care a cărui soție, româncă, l-a descântat de deochi…

Alexandra, o tânără româncă care locuiește în Franța, a relatat cum a suportat partenerul său de viață, francez, să vadă un descântec împotriva deochiului.

Românca povestește că s-a  s-a abținut cu greu să nu-și sune bunica printr-un apel video pentru a-i cere ajutorul și și-a speriat francezul cu ritualul cu chibrituri stinse în apă pe care l-a practicat.

Făcusem insolație, dar ca orice român adevărat am zis că-s deocheată

”Mi-a fost atât de rău odată, de am crezut că mor. Eu făcusem insolație, dar ca orice român adevărat am zis că sigur sunt deocheată pentru că se uita una la mine așa de urât și m-am gândit că aia m-a deocheat de rea ce este.

Acum am încercat să-i explic partenerului care-i treaba cu deochiul, era seară și destul de târziu. Ideea este că eu am vrut să o sun pe bunica mea, să-mi zică de deochi, dar era grav, ca noi vorbim doar pe video și ea începea cu cana cu apă, cu chibrituri… Dacă vedea francezul așa ceva era rău de tot.

N-am mai sunat-o, dar am zis eu acolo niște rugăciuni, încet așa. Ăsta se uita așa la mine cu niște ochi, nu înțelegea ce se întâmplă. Era șocat, dar mie îmi era atât de rău că nici nu voiam să mă gândesc. Și acum, la un moment dat i-am zis să mă tragă pe mâini un pic. El nu înțelegea cum și de ce. I-am explicat să-mi facă așa pe mâini și-i arătam cum.

El a început să-mi facă și omul se uita, chiar a sunat pe cineva și îi zicea că am febră sau ceva, că nu știe ce se întâmplă și că am început să delirez. Omul nu înțelegea absolut deloc ce se întâmplă. Pentru mine avea super mult sens, că eu cred că funcționează și mă simt mai bine imediat”, povestește Alexandra.

Francezul credea că a delirat

A doua zi, francezul nu își revenise încă la o stare normală, după ce asistase pentru prima dată la un descântec de deochi, fiind convins că partenera lui a avut un episod de halucinații.

”A doua zi s-a trezit și mi-a zis „băi, tu ai fost foarte rău aseară că ai avut febră, delirai și îmi ziceai să-ți fac într-un fel pe mână și nu știu… Tu îți mai amintești ceva?” I-am răspuns că normal că îmi amintesc și că nu deliram. Asta e ceva normal în România.

El m-a întrebat de ce nu am sunat un doctor, nu așa e normal? El susținea în continuare că este ceva foarte ciudat. Credeți-mă că am râs atât de tare, el efectiv era șocat și nu înțelegea că eu a doua zi încă susțineam tot ce am zis cu o seară în urmă. Eu dacă o sunam pe bunica mea în seara aceea, îmi reveneam. Totuși, bine că nu am sunat-o, nu știu cum reacționa partenerul meu”, și-a încheiat românca relatarea făcută pe TikTok.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs